Той, хто не уявляє свого життя без подорожей навколо світу, добре знає, що переночувати бюджетно можна у хостелі. І це не обов’язково якась страшна місцинка, де боязко заснути. Проте і в Україні є місця, де можна відпочити. З знаменитими туристичними «точками» усе зрозуміло, а що робити коли це провінція, районний центр? Вирішили зробити справжній хостел з усіма зручностями, красивий та затишний, у курортному Хмільнику. Цілий рік подружжя Цюрпіта «виношували» цю ідею і ось нарешті мрії втілились в реальність. Родина займається підприємницькою діяльністю, тому у приміщенні, де розташований їхній міні-маркет, на третьому поверсі створили хостел.

– Думали в першу чергу за людей, а не за заробіток. Ми облаштували у кількох кімнатах 18 ліжкомісць. У нашому хостелі можна не просто переночувати – він обладнаний усіма зручностями – душові кабіни, біде, кухня з усім обладнанням, пральна машина, праска: подорожуючі можуть не хвилюватися за свій комфорт, – говорить господиня бюджетного закладу Людмила Цюрпіта.

Людмила і Олександр Цюрпіти – батьки трьох дітей, проте їм вистачає часу на втілення прогресивних задумок та ідей. Нещодавно, вони приймали у себе вдома волонтера з Великобританії, котрий навчав хмільницьких школярів англійської. Людмила знаходить час на створення шедеврів своїми руками, особливо їй вдається мистецтво декупажу. Тож дизайном костелу жінка також займалась сама.

Поки скептики розмірковують чи буде необхідний такий заклад не у місті мільйоннику, перші відвідувачі уже мають змогу переконатись, що створити Європу можна і у районному центрі в Україні.

Наталя Міщук