Як відомо, там утримуються і довічники. За їх кількістю вона поступається лише Житомирській.

Миттєво до 200-річних стін з’їхались пожежні машини, бійці швидко розтягнули рукавну лінію до корпусу крізь вулицю Брацлавську, а поліцейські регулювали шлях автотранспорту… На щастя, цього разу великої біди не сталось.

– «НП» в установі виконання покарань-1 сталась близько 16.10. Охорона виявила задимлення у господарчому приміщенні — де зберігаються інструменти, фарби, столярні вироби тощо. Це досить далеко від камер, де утримують «довічників». Але задимлення сильне, зайти і перевірити, що там, не було можливості. Співробітники відразу викликали рятувальників, повідомили керівництву — діяли чітко та грамотно. 100 довічників евакуювали під наглядом і тимчасово розмістили в інших камерах. Рятувальники почали боротьбу із займанням. Вже о 16.55 пожежу загасили. Тож я дуже вдячний бійцям служби «101» та своїм підлеглим за професіоналізм, — розповів начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації генерал Василь Дремлюга. — Ми згодом оглянули приміщення, де сталось займання. Кімната площею десь дев’ять квадратних метрів. Їй, як і усій нашій установі, близько двісті років. За попередніми висновками, замкнуло електропроводку, що була вмонтована у стіні. Ось вона у закритому приміщенні тліла. Усіх ув’язнених ми вже увечері у неділю повернули до своїх камер.

За даним фактом у нас буде проведене службове розслідування. Звісно, вкотре звернемо увагу на пожежну безпеку. Й гостро стоїть питання ремонту приміщень.