Знову до школи… Ці думки наприкінці літа зринають у головах не лише дітлахів, а й їхніх батьків. От тільки дорослі переймаються не тільки навчальним процесом, а й питанням як без труднощів піднімати своїх чад вранці та з мінімальним стресом для родини перейти у звичний «неканікульний» період.

Якщо хтось вважає, що вересневі істерики вранці – звична справа, то помиляється. Можна обійтися і без них, якщо знати декілька секретів. І ми залюбки поділимося ними з вами, дорогі читачі.

Якщо Ви досі не почали будити дитину у час, коли вона зазвичай прокидається під час навчання, то розпочніть робити це із завтрашнього дня. Дитина за тиждень адаптується і почуватиметься на початку вересня значно краще.

Варто також приділити час, щоб перевірити, що дитина пам’ятає із того, що вона вчила. Це допоможе Вам зрозуміти, так би мовити, «масштаби катастрофи», а чаду відновити у пам’яті те, що забулося під час літніх канікул.

Розповідайте про школу дитині та у своїх «дорослих» розмовах лише в позитивному аспекті, тоді навчальний процес не буде здаватись такою каторгою.

Разом з тим, не варто у своєму бажанні допомогти дитині переходити межу, бо можна навантажити так дитину, що вона навіть не встигне відпочити під час літніх канікул. Тож нехай Ваші вересневі ранки розпочинаються із «Ура! Знову до школи та шкільних товаришів», а не з «Нікуди я не піду»!

Наталя Міщук