У поліції кажуть — стався нещасний випадок. Проте очевидці подій впевнені — це було вбивство. Більш того, вони навіть мають підозрюваного, але чомусь, за їхніми словами, правоохоронці не зацікавлені у справедливому розслідуванні.

– Було близької десятої вечора. Я курив на балконі другого поверху. Раптом почув, як щось прошелестіло, а потім гупнуло. Спочатку подумав, що то сусіди викинули сміття з вікна. Та коли вниз посвітив ліхтариком — побачив тіло людини під під’їздом. Негайно викликав «швидку допомогу», поліцію і став спускатись вниз. Між другим і третім поверхом рухався чоловік із дорожньою синьою сумкою та портфелем. Але тоді я на нього не звернув увагу, бо переживав за життя людини, яка лежала на асфальті, – розповідає очевидець Владислав Павлунков. — Втім, вона була нерухомою, на обличчі кров. Якраз біля нас проходив той самий чоловік, якого я зустрів у під’їзді. Від нього смерділо перегаром. У мене закралась підозра, що він може бути причетний до цієї події. Саме тому догнав його, аби потім передати поліції. Але він заявив, що ні до чого не причетний і нікого не викидав. Після того став хвалитись, що він офіцер АТО і якщо захоче вбити когось, то зробить це без проблем. Погрожував і мені розправою. Я сфотографував його і передав світлину правоохоронцям. Приїхали медики, які діагностували смерть жінки. Судмедексперти припустили, що на момент падіння вона вже була мертвою. Сусіди розповіли, що загибла мешкала у нашому гуртожитку близько трьох тижнів. Співмешканець переїхав до неї трішки пізніше.

Напередодні трагедії вони були разом, із кімнати було чути музику. Ймовірно, пара випивала.

Далі події, за словами Владислава, розгортались досить дивно.

– Правоохоронці затримали даного чоловіка, але опитали як свідка. Після того відпустили його. Хоча він, на мою думку, не лише причетний до загибелі жінки, а й мені при свідках погрожував. Я на нього написав заяву, – додає Влад. — Крім того, чомусь поліцейські поверхнево опитали свідків, не під протокол. Вони не опечатали двері тієї кімнати. Коли я зателефонував до слідчого, аби дізнатись, чому так відбувається, він відмовився щось казати. Мовляв, таємниця слідства. Ми підозрюємо, що справу хочуть банально «зам’яти». Тим паче є інформація, що підозрюваний раніше вже пропонував хабарі. Саме тому ми робитимемо все, аби був розголос і справедливе покарання.

У прес-службі обласної поліції повідомили, що наразі відкрито кримінальне провадження за фактом умисне вбивство, але із позначкою «нещасний випадок». Слідів насильницької смерті на тілі 43-річної жінки виявлено не було. Прямих доказів, що до загибелі причетний вищевказаний чоловік, у них немає. Саме тому після того, як його опитали, відпустили.

Вікторія Снігур