Подробиці страшної недільної ДТП під Вінницею шокують, бо 19 серпня о 5-й ранку зіткнулись легковий «Volkswagen Passat» та пасажирський мікроавтобус «FIAT Ducato».

Чорний «універсал» їхав із моря додому, а сріблястий бус із 3-ма родинами прямував до моря… Обидва авто на тернопільських номерах!

За мить водій легкового автомобіля загинув від зіткнення на смузі зустрічного руху… Його дружину та доньку забрала «швидка». Так само в бусику 7 постраждалих осіб, у тому числі й діти.

– Ймовірно, водій легковика заснув та виїхав на зустрічну… Бо, за свідченнями травмованого водія мікроавтобуса, він намагався уникнути зіткнення із «Пассатом» і навіть протаранив відбійник. Але цей маневр лише пом‘якшив удар та, можливо, врятував йому життя, бо 33-річний  житель Тернополя загинув на місці події, а його дружину та 3-річну доньку госпіталізували із травмами різного ступеня важкості у лікарню Вінниці, — прокоментувала дорожню пригоду прес-офіцер Нацполіції Вінниччини Анна Олійник. – За першою інформацією патрульної поліції, у ДТП постраждали п’ятеро  мешканців Тернопільської області, які їхали в мікроавтобусі «FIAT Ducato». В лікарню для огляду доставлено трьох неповнолітніх з цього ж транспортного засобу… І одному із них знадобилась допомога медиків. Тобто, 1 чоловік загинув і 9-ро постраждали…

За фактом дорожньо-транспортної пригоди відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого).

За таке правопорушення передбачене покарання — до 8 років позбавлення волі. Але водій, що виїхав на зустрічну смугу, як відомо – загинув…

Водночас, стало відомо, що постраждалі в ДТП тернополяни потребують допомоги в лікарнях Вінниці. Зокрема водій мікроавтобуса, якому від удару дісталось найбільше, у важкому стані перебуває у реанімації. Під час аварії він отримав численні переломи, забої внутрішніх органів, і чоловіку допомагали вижити 10 донорів із Вінниці…

Коли верстався номер, стало відомо, що всі діти – учасники тернопільської ДТП під Вінницею, вже поїхали додому. А в лікарнях міста залишились лише дорослі… І гроші, які вони зібрали на відпочинок, нині йдуть на порятунок водія буса.

Вінничани можуть допомогти постраждалим у цій ДТП грошима, засобами гігієни та гарячим харчуванням. Телефон Катерини із числа пасажирів буса — (098) 970-99-11.

Сергій Годун