Одна з найбільш резонансних справ про хабарництво, котра розпочалася минулого року, може завершитися всього… сплатою штрафу 850 гривень або умовним терміном покарання. Мова йде про хабар у 3000 доларів, на якому “попався” у своєму робочому кабінеті депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань охорони навколишнього середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр і в.о. начальника Вінницького регіонального управління водних ресурсів Володимир Крисько. Йому оголосили про підозру у вимаганні 3000 доларів за підготовку проекту рішення ради про погодження Держслужбі геології та надр продажу спеціального дозволу на користування надрами та розробки однієї з ділянок пісковиків у Ямпільському районі. Про це розповідала газета “33 канал”.

Після гучного затримання у підозрюваного різко погіршився стан здоров’я і він якийсь час провів в обласному ендокринологічному диспансері. На дзвінки не відповідав і від будь яких коментарів утримувався. Вже через місяць, 12 жовтня минулого року Володимир Крисько повернувся до виконання обов’язків начальника регіонального управління водних ресурсів. Тоді міський суд не погодився з доводами прокуратури про подальше затримання вінничанина.

А незабаром стало відомо, що в обвинувальному акті щодо Криська прокурори кваліфікують злочин як шахрайство, тобто “заволодінням чужим майном або придбання права на майно шляхом обману». Чому так сталося — відповіді немає. Але відомо, що прокурори, котрі здійснювали процесуальне керівництво у справі, вже отримали підвищення по службі.

Ілона ВАЛЬТЕР