Спершу 56-річна вінничанка повідомила до поліції, що її будинок обікрали у обідню пору. Зловмисники пробрались до помешкання у вікно та викрали значну суму, золоті прикраси. Невдовзі стало відомо, що крадії їздили на «Ягуарі» на єврономерах…

– Вночі ми працювали неподалік Центрального автовокзалу на Київській. Допомагали колегам – там саме сталась аварія. Аж тут  проїжджає «Ягуар» на польських номерах… Іномарка дуже схожа на авто, що було у нашому орієнтуванні про крадіжку, — розповіли «копи» Олександр та Віктор. — Ми наздогнали його. Наказали зупинитись, але іномарка набрала швидкість і рвонула далі… 150 км на годину, не менше… Летіли вулицею, на зустрічну смугу, не звертали увагу на світлофори та наші вимоги про зупинку… Добре, що  на вулиці мало машин і людей… Вилетіли на перехрестя із вулицею Замостянською, де ремонт трамвайної колії. Вдарились з усієї сили в рейки і врізались у бордюр, й зупинились на тротуарі… Звідти вибігли двоє хлопців — і тікати у подвір’я… Одного, 16-річного юнака — затримали швидко, інший, 24-річний товариш, сховався у підвалі. Затримали його вже із нашими колегами.

Спершу хлопці вдавали, що не розуміють, за що їх затримали… Щось казали спершу молдавською, мовляв, не розуміють російської й української! Але потім усе швидко зрозуміли! А у салоні автівки сиділа жінка із маленьким хлопчиком… Дитячого сидіння у авто не було. Тож якому ризику вони піддавали власне життя та життя малюка своїми перегонами! Ці хлопці нелегально були на території України. У одного ще взимку закінчився термін перебування… Затримані пояснили, що забрали дружину з Могилева-Подільського, далі зібрались разом їхати до моря відпочивати. У їхній машині знайшли викрадені гроші та прикраси. Ми склали ряд протоколів про адмінправопорушення та передали їх слідчо-оперативній групі.

Як повідомили у прес-службі обласної поліції, нині відкрито кримінальне провадження. Затриманим загрожує до шести років ув’язнення.