Неоптимістичне поняття «оптимізація», котре переживали чи не в кожній районній лікарні Вінниччини, особливо болючим видалося у Гайсині. Бо, здавалося б, навіщо скорочувати персонал лікарні, котра має стати госпітальним центром?

Це питання стало чи не основним каменем спотикання під час 19-ї сесії Гайсинської районної ради. Підстава скорочень — перевірки за 2016-2017 роки, а причина — не вистачає грошей на фінансування такої кількості медперсоналу. Про це так і заявив на сесії голова РДА В’ячеслав Уткін.

– Тих, хто потрапляє під скорочення, він не посоромився називати «дармоїдами, котрих потрібно негайно звільнити», — розповів депутат районної ради Олександр Колісніченко, котрий, до речі, голосував проти скорочення. — Гайсинський район один з найбагатших в області, завжди у передовиках по економічних показниках, ми цим справді пишаємося. А тут виходить, ми не маємо можливості утримувати середній медперсонал лікарні та санітарок? Майже повністю скорочується стоматологічний кабінет. Депутатам вдалося відстояти кілька посад, але в цілому скорочення відбувається масштабне, 48,5 ставок. Першого разу за скорочення проголосували всього 15 депутатів. Тоді голова РДА вирішив морально натиснути, заявив, що збиратиме депутатів на позачергові сесії стільки, скільки потрібно, але свого таки доможеться. Тільки за третім разом вдалося набрати потрібну кількість голосів.

Складалося враження, ніби це була якась розправа. Бо спочатку медсестри та санітарки, котрі потрапляють під скорочення, принесли своє звернення до депутатів, пообіцяли прийти на сесію. Але після цього у них відбулася душевна розмова з головним лікарем районної лікарні, і на сесію ніхто з них не з’явився. Була тільки голова профспілки, котра до останнього боролася за кожну посаду. Питання скорочення не підтримали на депутатській комісії. Але головний лікар запевнив депутатів, що це скорочення не позначиться негативно на роботі медзакладу…

Після цієї напруженої сесії в районній газеті головний лікар лікарні Ігор Кохан пояснював, чому так відбувається:

– Ми подали клопотання на сесію районної ради про реорганізацію Гайсинської центральної районної лікарні шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство »Гайсинська центральна районна лікарня Гайсинської районної ради». Депутати одноголосно ухвалили рішення, — розповів він. — Ми проаналізували нашу роботу за 2017-2018 рік, переглянули ліжковий фонд і побачили, що ліжка у цілодобовому стаціонарі не сповна виконують належну їм функцію. Зокрема ми констатували неефективне використання ліжок дитячим інфекційним, педіатричним та хірургічним відділеннями. А саме від ліжкового фонду у нас залежить кількість персоналу, їхні посадові обов’язки, затрати на це відділення. Тому ми вирішили зробити перепрофілювання: по 5 ліжок із цілодобового педіатричного стаціонару, хірургічного та дитячого інфекційного відділень перепрофілювали у відповідну кількість ліжок денного стаціонару. А ще проводимо оптимізацію стоматологічного відділення. Але для інвалідів і пенсіонерів та малозабезпечених верств населення бюджетним коштом фінансуватиметься хірургічна, дитяча та екстрена стоматологія. Молодшому і середньому персоналу запропоновано перейти на інше місце роботи у лікарні, наприклад, на станцію екстреної допомоги, у новостворений інклюзивно-ресурсний центр. Зрозумійте — це вимога часу. Як показує досвід, ті медичні заклади, які не провели оптимізацію і розпочали реформування, сьогодні мають дефіцит заробітної плати, а ті, що вчасно провели оптимізацію, стовідсотково забезпечені.

У департаменті охорони здоров’я Вінницької облдержадмністрації повідомили, що усіма кадровими питаннями на рівні районів займається місцева влада. І сама вирішує, чи доцільно їй утримувати 9 бухгалтерів або 8 санітарок, чи ні. Та колектив все ще не може оговтатися від такого рішення депутатів і готовий висловити недовіру головному лікарю. А більшість гайсинчан переконані, що навіть якщо й виникали фінансові труднощі, то можна було б знайти інший вихід.