А все тому, що через бажання забрати дім над нею знущається рідна онука — лупцює 82-річну бабусю та напускає на неї собаку. Сусіди вирішили рятувати літню жінку, адже побоюються за її життя.

– Галина Юріївна понад 35 років пропрацювала на залізниці. Заробила хату. Чоловіка Миколу давно поховала. Виховала сина та дочку, які чомусь не переживають за долю матері. Онука Олена раніше мешкала зі своїм чоловіком та дочкою в орендованому будинку. Стареньку вона ніколи не навідувала. Не раз ми купували Галині Юріївні ліки та продукти. Чотири місяці тому онуку Олену Шатківську виселили із орендованого житла, і вона з родиною приїхала до Галини Білокур. Лиш тоді з’ясувалось, що дім вже 10 років як оформлений на неї.

Для бабусі це стало справжнім шоком, бо вона жодних документів не підписувала. Скоріш за все, їх просто викрали. Та найгірше почалось згодом. Рідна онука стала зживати пенсіонерку із білого світу, — розповідає сусідка Катерина Прокопчук. — Всі ключі та документи Олена забрала, відвівши бабці півтора метра площі у кухні за ширмою, де встановили їй ліжко.

Погрози, лайки, брутальні слова, що лунають на адресу старої жінки, — це «квіточки». Молода парочка, зрозумівши свою безкарність, виливає на голову бабці помиї, серед ночі травить дихлофосом, краде гроші та продукти, бо ніде не працює. Безліч заяв та викликів до правоохоронців не покращують ситуацію. На початку серпня стався черговий інцидент: бабця показувала нам сині від побоїв руки. А вночі вкотре кричала: «Рятуйте, душать!» Чому поліція чекає, поки відправлять бабцю на той світ? Вимагаємо притягнути родичку старенької до відповідальності. Маємо надію на підтримку учасників АТО — як головних реальних захисників безпомічних людей та справедливості.

У прес-службі обласної поліції про ситуацію знають. Кажуть: до них через соцмережу звернулась знайома старенької та попросила допомоги.

З’ясувалось, що кривдники старенької притягувались до адміністративної відповідальності, бо бабуся завжди відмовлялась писати заяву про побиття. Минулого тижня пенсіонерка нарешті написала заяву. Відкрито кримінальне провадження за ст.125 ККУ — умисне легке тілесне ушкодження.

– Онука старенької Олена неохоче йде на контакт:

– Я весь час допомагала бабусі, готувала, сніг відкидала, провідувала її. Вона на мою дитину дарчу написала. Я не ображаю нікого, це брехня. Навпаки, зробила субсидію, щоб було легше платити.

Тим часом сусіди Галини Білокур уже готують документи, аби звернутись до суду та скасувати дарчу. Просять представників Феміди поквапитись. Бояться, що після чергової бійки бабуся не дочекається справедливості…

Вікторія Снігур