Ще у минулому році між департаментом освіти Вінницької ОДА, німецьким фондом Ебергарда Шьока та Вищим художнім професійно-технічним училищем №5 був підписаний договір про модернізацію підготовки кваліфікованих робітників за професією «Столяр будівельний».

Як розповідали учасники українсько-німецького проекту, метою спільної освітньої діяльності є приведення професії столяра до рівня західноєвропейських стандартів, підготовка фахівців широкого профілю, які володіють усіма необхідними виробничими уміннями та технологічними знаннями.

Уже декілька років у рамках цього проекту навчаються студенти Львівського вищого художнього професійного училища. Там за західноєвропейськими стандартами готують кваліфікованих робітників за професіями «Реставратор декоративно-художніх фарбувань» та «Столяр-реставратор».

Викладачі та майстри Вінницького ХПТУ №5 разом з львів’янами та німецькими фахівцями готували декілька спільних проектів, разом стажувалися та працювали на сучасному німецькому обладнанні, подібне до якого буде встановлене і у вінницькому училищі.

У Вінниці перший етап модернізованого курсу навчання розпочнеться вже з початку навчального року. Як повідомили викладачі та майстри училища, закуплені дороговартісні німецькі верстати, на яких будуть навчатися вінницькі учні.

– У нашому училищі вже готова площадка для встановлення п’яти основних сучасних верстатів. Днями будуть проводитися роботи по їх монтажу. Планується, що уже з вересня на новому сучасному обладнанні будуть навчатися наші майбутні столяри, а поки продовжується набір на цю спеціальність, тому запрошуємо усіх бажаючих! – каже майстер ВХПТУ №5 Юрій Присяжнюк.