– Близько 3.50 нам повідомили, що двоє хлопців вчиняють хуліганство неподалік Меморіалу визволення на вулиці Київській. Свідок побачив, як ті били та ламали металевий паркан кладовища… Коли ми приїхали на місце, то неподалік на тролейбусній зупинці побачили їх. Стояли на вулиці. Поруч лежав відламаний дорожній знак та… хрест із кладовища. Там ініціали померлої жінки похилого віку, — розповів «коп» Артем Ткаченко. — Спершу заперечували, що зробили це, проте згодом зізнались. 19-річний юнак, весь у татуюваннях, спокійно розповів, що вони є представниками так званої молодіжної субкультури емо. Тому пішли на цвинтар, де вибрали хрест, що їм «сподобався» найбільше… Мовляв, збирались принести його додому. Для них це буцімто «нормально»… А ще зірвали знак про об’їзд дороги з місця, де на дорозі був ремонт водогону… Питаємо — навіщо вам ще й знак на додачу до хреста? «Треба!»

Зовні ніби нормальні адекватні хлопці. Один пояснив, що працює перекладачем угорської за кордоном, інший — охоронником. Ми передали затриманих та вилучені речі слідчо-оперативній групі.

Як повідомили у прес-службі обласної поліції, відповідно до ч.1 ст. 297 КК України (наруга над могилою) затриманим загрожує до трьох років ув’язнення. Слідством розпочато кримінальне провадження.