Вінничани підозрюють, що в нашому місті з’явився маніяк, який нападає на молодих жінок і дівчат. Громадян закликають до пильності, а також просять не залишатися байдужими, побачивши злочин. У поліції ситуацію трактують по-іншому.

– Цими вихідними ми з дружиною близько 21.30 почули здавлений короткий жіночий крик у посадці біля провулку Гніванське шосе. Я вийшов з биткою та ліхтариком. Голосним окриком відлякав маніяка, що, як виявилось, душив дівчину. З темноти вибігла перелякана жертва, молода дівчина років 25-ти. Поліція приїхала через хвилин 15-20, без кінолога, — розповів свідок Олег Пізняк. — Шанси знайти та затримати виродка по гарячих слідах танули з кожною хвилиною очікування. За описом дівчини, нападник — чоловік літнього віку, з сивим волоссям, худорлявої статури, зростом 170 — 180 см. Одягнений у світлі напівспортивні штани з накладними кишенями, темною футболкою з надписами. Голос грубий. Маніяк напав, закрив рота і душив дівчину з ціллю зґвалтувати.

У той же час в поліції не поспішають підтримувати версію про маніяка. Правоохоронці підтвердили, що дійсно виїжджали на Гніванське шосе, але там мова йшла не про напад маніяка.

– На місці події працівники поліції з’ясували, що між жінкою та випадковим перехожим виникли конфлікт та сварка, — заявили правоохоронці. — У результаті непорозуміння жінка не постраждала та тілесних ушкоджень не отримала, претензій не має, про що власноруч написала у поясненні.

У свою чергу, свідки наголошують: дівчина дійсно при них та поліції не захотіла проводити судмедекспертизу. Але вона не відмовлялась від свідчень, нападу на неї та зазіхань на згвалтування. Можливо, при оформленні протоколу її просто вмовили залишити все як є.

Валентина Лісова