– Банда діяла більше півроку. За попередніми даними, це були декілька громадян — уродженці Криму, Миколаївської області тощо. Чоловіки й жінки. Зловмисники знаходили у Інтернеті оголошення від громадян, які, наприклад, продавали вантажні автомобілі, причепи тощо. Тож підозрювані телефонували їм, відрекомендовувались представниками відомих мереж АЗС та пропонували задешево придбати у них великі об’єми дизельного палива, – розповіли в управлінні захисту економіки у Вінницькій області. – Пропонували талони на автозаправках або відразу саме пальне у бак. Навіть проводили зустрічі разом із офіційними представниками автозаправок, аби й таким чином втертись у довіру… А вже згодом аферисти пропонували потерпілим перерахувати кошти на карткові рахунки. Насправді рахунки були відкриті на підставних осіб. Жоден з потерпілих так і не отримав свій товар…

А коли оперативники та слідчі поліції Вінниччини й Миколаївщини провели санкціоновані обшуки за місцем проживання підозрюваних, то вилучили банківські картки, мобільні телефони, SIM-карти та «чорнові» записи, що підтверджують їхню злочинну діяльність. Двоє учасників афери вже затримані. Слідство триває.

Вже відомо, що жертвами аферистів стали, як мінімум, п’ятеро мешканців Вінницької, Рівненської та Чернігівської областей. Втім, оперативники управління захисту економіки Вінниччини припускають, що потерпілих від дій аферистів може бути набагато більше. Тож просять громадян, які могли стати жертвами цього злочину, телефонувати 098-003-87-21.