У світлиці закладу розмістили вишиті портрети Тараса Шевченка різних років і в різному вбранні, а також його крилаті вислови.

Є чорно-білі та кольорові роботи. Ідея такої виставки належить нині вже покійному заслуженому майстру народної творчості Григорію Кисілю. Свого часу видав п’ять альбомів за власноруч розробленими схемами для вишивання хрестиком без використання комп’ютерних технологій.

– Після його смерті, у січні 2017 року, ми втілили задум майстра і за його схемами вишили портрети Кобзаря і фрагменти з його поезії. Сьогодні на виставці представлені роботи 78 народних вишивальниць з Полтавської області та з Канева. Над проектом майстрині працювали більше одного року, перед тим отримали благословіння від священика, – розповіла організатор заходу та вишивальниця Катерина Калініченко. — Загалом вони використали півтори тисячі мотків ниток «муліне», на реалізацію всіх картин їх пішло 36 тисяч метрів. На всіх роботах разом – 4,5 мільйона хрестиків. Так, наш проект цілком міг би стати рекордом України, але для того, щоб подати заявку, потрібні гроші. Втім, ми не ставили собі за мету це робити.

У ході виставки кожен відвідувач зміг і сам долучитися до вишивки хрестика на символічному полотнищі «Україна нас єднає». Воно 16 разів побувало на Сході України, і на ньому вишивали наші воїни-захисники і жителі міст, котрі знайомилися з виставкою. Експозиція після Вінниці далі поїде на південь. А фінальна зупинка буде в Каневі.

Вікторія Снігур