Зал театру ім.М.Садовського, у вечері, 2-го вересня, був заповнений вщент. Конкурс краси для маленьких вінничанок нагадував велике сімейне свято: тут з букетами квітів зібрались батьки, бабусі-дідусі, друзі та знайомі конкурсанток.

Учасниці, а їх було аж 30, віком від 5-ти до 14-ти років, демонстрували три види дефіле, свої таланти та вміння не лише правильно тримати модельну поставу, а й вміння правильно подавати будь-який образ.

Конкурс талантів майорів безліччю видів танців, від східного, до хіп-хопу; дехто з учасниць показував свою акторську майстерність, декламуючи вірші, дехто тішив присутніх художніми здібностями, дехто – своїм співом.

Журі, членами яких були відомі вінничанки: міс Вінниця 2018 Бабій Аліна, телеведуча каналу СТБ Марина Узєлкова, співачка, учасниця «Х-фактору» та «Голосу країни» Вікторія Ільчишина, дизайнерка Вікторія Слідченко, дизайнерка Юлія Ткачук, мали завдання вибрати не лише «Міні Міс» та «Міні Модель», а й «присудити» всім конкурсанткам різні титули, як от «Міс глядацьких симпатій», «Міс грація», «Міс фото», «Міс вишуканість»…

А поки журі радились в нарадчій кімнаті, глядачів та гостей заходу розважала вінницька маленька співачка, що нещодавно перемогла на «Чорноморських іграх» та увійшла до фіналу українського відбору дитячого євробачення, Дарина Красновецька; дивували фокусами аудиторію відомі вінницькі ілюзіоністи Бондар Юрій та Анастасія; співав для публіки й вінницький шоумен пан Карпо. Неабияк вразив глядачів і виступ танцювальної студії Sharm-S.

Координаторка заходу Черкевич Ольга зауважила, що конкурс не дарма провели на початку навчального року.

– Вчора лише було перше вересня, а сьогодні такий грандіозний конкурс. Ми спеціально вибрали цю дату, для того, щоб новий навчальний рік розпочався з гарних яскравих та щирих емоцій не лише для наших учасниць та їхніх батьків, а й для усіх вінничан. Я дякую усім, хто долучився до організації цього свята. Разом ми робимо наших дітей щасливими.

Усі дівчатка, без винятку, отримали подарунки від спонсорів конкурсу, наприклад, ювелірні прикраси, дизайнерський одяг, м’які іграшки, сертифікати на вивчення іноземної мови, сертифікати на фотосесії, солодощі та різноманітні девайси, а також корони та стрічки з надписами отриманих титулів.

А переможниці, дві маленькі білявки, 11-річна Павленко Єлизавета – «Міні Міс Вінниця 2018» та 8-річна Ксендзова Марія – «Міні Модель Вінниці 2918», крім перерахованих подарунків, отримали ще й подорожі до Будапешту та Відня.

Не зважаючи, на те, що без подарунку та номінацій не залишився ніхто, на сцені, по завершенню заходу, плакало чимало учасниць. Їх втішали родичі та організатори конкурсу.

Не менше привітань та квітів отримали і батьки переможниць.

Мама Павленко Лізи, не стримуючи сліз, розповіла, що була впевнена в перемозі своєї доньки.

– Я знала, що вона буде в мене моделлю. І знала, що вона переможе в сьогоднішньому конкурсі «Міні Міс Вінниця», а ще я впевнена, що наступний її титул – це «Міні Міс Світу». Вона довго трудилась над собою, понад 7 років, бо вже в 4-и вона мала яскраву модельну зовнішність.

А от сама Ліза сказала, що ця перемога стала для неї неочікуваною:

– Я в захваті від того, що сьогодні тут відбувалось, у мене аж руки трусяться і тому я ще трохи в шоці. Але я не очікувала, що перемога буде моєю, звичайно я про це мріяла, але конкуренція була дуже достойною. Крім того, це мій перший конкурс краси, я не займалась в модельних агенствах, всі ці модельні дефіле, модельні проходки, це все для мене вперше. Процес підготовки був дуже важкий і тривалий. Але він мені дуже сподобався. Я в захваті від всього, що за останній місяць, завдяки цьому конкурсу, зі мною відбулось. Тепер я буду мріяти про титул «Міні Міс Україна», а потім і про титул «Міні Міс Світу».