Сьогодні у с. Михайлівка Гайсинського району свої двері відчинила нова школа. Радість дітей, колективу та мешканців громади важко передати. Довгобуд, який ще нещодавно стояв пусткою сьогодні уже наповнюється дитячим галасом. Завдяки спільним зусилляммісцевої влади та народного депутата Миколи Кучера за останні три роки вдалось акумулювати значний фінансовий ресурс і зробити мрію про нову школу реальністю. «Але основою змін була активна позиція громади. За що я їм дуже вдячний. Ця школа – символ позитивних змін», – прокоментував на своїй сторінці цю подію Микола Кучер.

Після більш ніж двадцятирічної перерви, перші вагомі зрушення відбулись у 2016 році, коли вдалося залучити кошти субвенції з державного бюджету і будівельні роботи було поновлено.

Загалом за три роки з Державного фонду регіонального розвитку було виділено 12,7 млн грн: у 2016 році – 6 млн грн, 2017 – 4 млн грн, в цьому році ще – 2,7. У свою чергу 10% було залучено коштом місцевих бюджетів.

Тепер 150 дітей будуть навчатись у сучасній модернізованій школі за правилами Нової української школи, а не в старій, якій вже більше 100 років. Зараз навчальні класи укомплектовані меблями і готові прийняти учнів. Сучасний спортзал зі штучним покриттям (до речі, єдиний такий на Гайсинщині), тренажерний зал та просторі коридори нарешті наповнились дитячим галасом і тут почнуться перші уроки.

Свої вітання по відеомосту михайлівчанам під час урочистостей передав також Президент України Петро Порошенко. Окрім Михайлівської школи, у Вінницькій області цього року було відкрито ще дві школи-довгобуди: Сосонська школа у Вінницькому районі, Зведенівська – у Шаргородському районі. Їх відновлення та добудову було профінансовано за рахунок Державного фонду розвитку та реконструкції. Загалом по всій Україні таких шкіл-довгобудів було 12.

Нагадаємо, що за час депутатства Миколи КУЧЕРА на розвиток, ремонт та відновлення навчальних закладів 17 виборчого округу з центром в м. Ладижин , до якого входять Бершадський, Гайсинський, Тростянецький, Теплицький район, з державного бюджету було залучено майже 31 млн грн.