“Він є складовою частиною Пілотного проекту щодо застосування новітніх моделей для реєстрації розрахункових операцій та проекту Міністерства фінансів України “Податки це просто”, – зазначили в ЄБА.

Повідомляється, що для фіскалізації розрахунків передбачене технологічне рішення, яке не вимагає обов’язкового застосування традиційних реєстраторів та друкування паперових чеків, і може бути встановлене на будь-який електронний пристрій. Сам фіскальний чек можна буде перевірити у відкритій частині електронного кабінету ДФС.

“Використання новітніх технологій з метою фіскалізації операцій замість традиційних касових апаратів вже давно застосовується в ряді високорозвинених європейських держав. Тому ми сподіваємося на успішну реалізацію пілотного проекту та прийняття позитивного рішення щодо використання інноваційних технологій. Таке рішення не лише повністю відповідає духу часу, а й сприятиме заощадженню ресурсів підприємців на використання касових апаратів”, – наголосила менеджер Комітету побутової електротехніки Європейської бізнес асоціації Вікторія Куликова.

Також в асоціації привітали поступове впровадження електронного чеку з огляду затратності цього проекту для малого та середнього бізнесу.

В ЄБА також висловили сподівання, що “електронний чек” стане ще одним кроком на шляху до детінізації економіки.