Але найкращий варіант нового фасаду мерії після електронної петиції із цього приводу мають брати на конкурсі…

Цю тему вже прокоментував мер Вінниці Сергій Моргунов.  під час виїзної наради

– Якщо говорити про будівлю міськради та виконкому, то ні в кого немає сумнівів щодо її ремонту та реновації. Адже вона була побудована ще в 1972–1974 роках, – вважає міський голова. – І відповідний ремонт з точки зору стану несучих конструкцій вже необхідно робити. Хоча експертне дослідження показало, що конструкції у більш-менш нормальному стані та будівля мерії може надалі працювати. Але її зовнішній вигляд, фасад, сьогодні звісно не додає «плюcів» до іміджу міста та туристичної привабливості центру Вінниці.

І я вважаю, що це має бути недорогий проект!  Тому на майбутньому конкурсі будемо шукати такий проект і модель рішення, щоб була якість, зовнішній вигляд та адекватна ціна оновлення.

А визначити кращий проект має відповідний конкурс, де покажуть різні пропозиції, в тому числі вінницьких архітекторів та урбаністів. І лише через конкурсну процедуру зможемо знайти оптимальний варіант та  приймати рішення по реконструкції будівлі мерії.

Нагадаємо, на початку серпня на сайті електронних петицій вінничанин Олександр Яновський зареєстрував звернення, в якому просить відреставрувати фасад Вінницької міської ради і за три тижні петицію підписали 372 особи з 350 необхідних…

Сергій Годун