Три тижні спекотних канікулів 25 юних «Патріотів» із Вінниці провели на крижаній ковзанці, бо дитячий хокейний клуб готується до сезону. Тому фінал літа ці хлопчаки провели не на морі чи річці, а в спортивному таборі на Старому місті та кризі «Льодового палацу».

– На вулиці спека, а у нас приємна прохолода та іскри летять із-під ковзанів! Адже батьки хлопчаків та ветерани клубу «Патріот» вирішили продовжити хокейні традиції у Вінниці та буквально скинулись на цей літній табір на кризі. А як 10-11 річні хлопці ганяють шайбу та вправляються із ключками побачите вже у перших іграх сезону! – розповів старший тренер дитячої хокейної команди «Патріот» Володимир Сачко. – Щодня пацани займались по інтенсивній програмі, бо під час занять у школі 2 тренування на день це, майже, не реально… Зранку на стадіоні табору «Колос» займались «фізо», активними іграми та бігом. Тут на кризі протягом півтори години відпрацьовуємо тактичні схеми, зв’язки між партнерами, удари по воротах і загалом хокейну техніку катання на ковзанах. Хлопці стараються, бо кожен прагне бути кращим… Звісно, лідерів команди покажуть ігри із серйозними суперниками! Із дітьми дуже цікаво працювати, бо вони готові боротись, , рости в цьому виді спорту і підтримка трибун – це велика справа для «Патріотів»! Із 22-го вересня стартує регулярний сезон і ми запрошуємо на наші ігри всіх вінничан від батьків та однокласників до ветеранів клубу!

Як вдалось у Вінниці зберегти хокей на льоду та зібрати дитячу команду розповів віце президент ДХК «Патріот»:

– В цих хлопчика я бачу себе із друзями багато років тому! І заздрю їм, бо зіграти в хокей влітку в центрі Вінниці нам колись, навіть, не снилось! – каже Микола Бандерс. – Бо свого часу всі вінницькі хокей ти на літо вимушено ставали футболістами, адже жодної критої ковзанки у Вінниці донедавна не було! Тепер граємо цілий рік та вирішили серед ветеранів клубу продовжити славу хокейного міста і зібрати цих школярів у юний «Патріот» та потренувати їх під час канікулів. Хто спонсори? Перш за все батьки і ми! Бо фактично кожен спорт в Україні тримається на «легендах» та ентузіастах! А ще спорткомітет забезпечує нам кригу, бо це головна стаття витрат для хокейного клубу. Тому від імені всіх ветеранів вінницького хокею та клубу «Патріот» я обіцяю, що голосне «Шайбу, шайбу!» звучатиме у рідному місті дуже патріотично і переможно. Дякую, всім, хто вірить в цю справу та приводить дітей на хокей!