Банкомати, як і раніше, залишаються ласим шматочком для грабіжників. Їх висаджують у повітря, трощать, а часом навіть розбирають стіни, щоб дістатися до грошей. Днями на брифінгу головного поліцейського області Юрія Педоса стало відомо про те, що у Вінниці на вулиці Блока вночі пошкодили та пограбували банкомат.

Злочинці забрали 300 тисяч гривень. Із об’єктивних причин банк, якому належали кошти, називати не можемо.

– Бандитів зафіксували камери спостереження. Правоохоронці встановлюють особи зловмисників і просять відгукнутися очевидців, які мають будь-яку інформацію про цей випадок. А поки що жодних подробиць. Адже де гарантія, що злочинці на волі не продовжують свої дії… За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження. Злочинцям загрожує до шести років позбавлення волі, – повідомили нам джерела у правоохоронних органах.

Тим часом експерти зазначають, що нині банкомати обладнані датчиками ударів, які викликають охорону, тільки їх починають калічити. І навіть GPS-маячками на випадок крадіжки цілого банкомату. А важить він, між іншим, близько тонни. Втім, чому в цьому випадку злочинці змогли втекти — доводиться лиш здогадуватись…

Вікторія Снігур