Рекордна кількість першокласників 1 вересня прийшла на День знань у Вінниці, адже вперше за останні роки до 36-ти навчальних закладів батьки привели 5300 дітей. Це на 550 учнів більше, ніж було минулого року!

– Нам довелось відкрити 20 перших додаткових класів до 166, бо першокласників справді багато! Серед причин цього рекорду – демографічна ситуація у Вінниці та приїзд до міста на роботу молодих родин із районів області та інших міст України, —   повідомила директор департаменту освіти ВМР Оксана Яценко. – Водночас хочу пояснити всім батькам і дітям, що через затримку тендерів та можливості виробників перші класи по 36-ти школах міста готові до Дня знань у форматі «нової української школи» на 70%… Тобто не скрізь будуть нові парти, меблі та всі атрибути реформованої початкової освіти… Тому прошу трішки почекати, поки все закуплене і замовлене прибуде до Вінниці у школи…

Щодо святкових лінійок 1-го вересня, то їх фактично відмінило Міносвіти, і кожна школа на власний смак та розсуд готувала День знань для своїх учнів і батьків. Але тільки у Вінниці першачки отримали в подарунок «Книгу вінницького школяра».

Так само в новому навчальному сезоні 2018-2019 років  у Вінниці зросла кількість вчителів.

А загальна кількість учнів по місту – понад 41 тисячу. Вітаємо із Днем знань і початком нового навчального року!