– Наразі відкрите провадження за статтею 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки, або отримання неправомірної вигоди). Інспектор уже звільнений із Національної поліції й буде відповідати перед законом! Таким співробітникам не місце в лавах патрульної поліції, й тепер він не буде спати спокійно дома, – заявив Редван Усеінов. — Патрульна поліція – це велика родина, й ми не терпимо таких негідників. Дякую громадськості за пильність!

Про подробиці даного інциденту поки що не розповідають у прес-службі поліції. Мовляв, не вони затримували і не вони проводять розслідування. Так само невідоме і прізвище підозрюваного. Проте активісти «Дорожнього контролю» не змовчали та опублікували світлину із двома патрульними біля службової автівки, на якій лежала купюра 500 гривень.

– До нас звернулася особа, з якої вимагали 400 гривень хабара. Особа неповнолітня. 17-річний хлопець їхав на мопеді без шолома. Патрульні поліцейські його намагалися зупинити, він зупинився перед пішохідним переходом. Копи одягли на нього кайданки, завели за кут будинку. Почали йому розповідати, що він начебто хотів зупинитись після пішохідного переходу, а не перед, – розповів активіст «Дорожнього контролю» Денис Клімов. — А це вже злісна непокора. Їм не сподобалось, що водій із талоном на мопед, а не реєстраційним паспортом. І після того почали залякувати молодика, що йому загрожує штраф на 1060 гривень та ще матеріальне покарання батьку за неналежне виховання сина. Патрульний сам запропонував вирішити дане питання за 400 гривень. Дали десять хвилин. Хлопець подзвонив до дядька, той привіз гроші, а ми зробили засаду з відеокамерами. Далі буде більше відео із поліції, бо поки що наше розслідування триває.

У свою чергу, ця новина у вінничан викликала неоднозначну реакцію. Дехто підозрює, що патрульних могли підставити, адже давно вже ходять розмови, що на місце Редвана Усеінова претендує інша особа. Так само дивує і те, що активісти зовсім не фіксують порушення у працівників Головного управління поліції, хоча на них дуже багато скарг у громади…

Валентина Лісова