8 вересня Вінниця відзначатиме одразу 4 ювілейних дати — 655-й День народження, 380-річчя надання місту Магдебурзького права, 25-ту річницю відновлення герба Вінниці та 60 років побратимства із польським Кельце! Тому День міста цьогоріч обіцяє бути особливим, яскравим та цікавим для всіх!

Бо на закоханих містян чекає перший «Весільний бум» на Соборній. А ще лицарські бої на Соборній, класична музика на майдані Незалежності, інтерактиви, фотозони, майстер-класи і перший осінній Парад подільських короваїв на Вінниччині!

Також всі гості 655-х іменин Вінниці зможуть спробувати на смак оновлений «Vinnytsia Food Fest» та вболівати за земляків на матчевій зустрічі із боксу Вінниця-Кельце. Родзинкою святкового вечора на площі Стуса стануть виступи зірки «Євробачення» — Melovin, патріотичних KOZAK SYSTEM та чудової Наталі Могилевської.

– Ці чотири ювілейні дати лежать в основі концепції святкування 655-го Дня міста. Тому гарантуємо безліч цікавих музичних, історичних, літературних, мистецьких фестивалів. Ми весь час розширюємо географію локацій по Соборній і починаємо свято на майдані перед мерією, із площі Ліверпуль та завершуємо майданом Героїв Небесної сотні. Запрошую всіх вінничан та гостей міста разом усією громадою відсвяткувати День народження Вінниці та отримати максимум позитивних емоцій, — розповів про свято міський голова Сергій Моргунов.

Все розпочнеться о 14.00 на майдані Незалежності, де цього дня, окрім об’ємних інсталяцій із квітів, арт-робіт вінницьких митців, очікується виступ кращого басу світу Анатолія Кочерги!   На Соборній, біля музею моделей транспорту, цього дня відбудеться справжній весільний бум від дефіле в одязі від різних салонів до «метання» весільних букетів! А темою №1 стане церемонія реєстрації шлюбу, в якій можуть взяти участь всі бажаючі пари на День міста!   На Ліверпулі виступатимуть вінничани — переможці всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів і фестивалів. А на Європейській площі — фест «Вінничани мають таланти».

Від Літнього театру до вулиці Хлібної пройде свято урожаю із короваями з 24-х районів області.

Також у цей день місту та гостям покажуть 3-метровий вишитий герб Вінниці!

А напередодні 6 та 7 вересня до Дня міста відбудеться ХІI Міжнародний  ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного і пародійного кіно.