Ще дитиною він переїхав з батьками в Бар, де закінчив школу. Вступив до Вінницького національного технічного університету, де вивчав програмне забезпечення. Ще під час навчання Ігор почав працювати. З третього курсу взявся програмувати у невеличкій компанії, яка робила сайти на замовлення. Через рік наш земляк пішов працювати у місцеву аутсорсингову компанію. Але бюрократія і жорстка вертикаль влади не давала можливості впливати на продукт і вбивала ентузіазм у роботі. Тут Ігор Гнатовський познайомився з Олексієм Подоляном, який підробляв на фрілансі. Молоді люди вирішили разом працювати і створити власну компанію зі створення сайтів. Її колеги назвали BizData. Втім, невдовзі земляки розійшлись, бо не сходились ні за характерами, ні за принципами роботи.

– Одне замовлення, яке я отримав на той час, і змінило моє життя. Все полягало в тому, що оплата йде за виконання певних дій користувачем. Ти знаходиш трафік, надаєш його онлайн-магазину і отримуєш комісію за кожну покупку. Нам така модель відразу сподобалася. Ти працюєш і розумієш, за що отримуєш гроші, — розповів журналістам Ігор Гнатовський. — Після того, як клієнтові віддали замовлення, я вирішив зробити подібний сервіс під себе. Так з’явився ShopKasta. Майданчик став агрегатором товарів, в основному — одягу. Виходило непогано: близько 300 000 унікальних відвідувачів щомісяця. Вони заходили на майданчик, вибирали товари і переходили далі на сайти, де і здійснювали покупки. Досить швидко ShopKasta почала приносити до $ 5000 в місяць. Але далі я почав вибудовувати новий продукт на старому майданчику. Так у травні 2014 року з’явився LetyShops.

Він працює таким чином: користувач реєструється на сайті компанії, після чого робить покупку на партнерських сайтах. Вибір магазинів великий: їх уже 1200. Зробивши покупку, користувачеві повертається частина коштів від покупки — як 1%, так і 30%. Якщо протягом 30 днів покупець не повертає товар назад у магазин, він отримує виплату на картку.

Офіси компанії, яку створив вінничанин, є у Києві та Вінниці. Тут вільна робоча атмосфера, можна в капцях ходити по офісу, після роботи — покурити кальян. До кінця року компанія LetyShops планує вихід на ринок Іспанії.

Валентина Лісова