Так от, серед 460 шкіл області на першому місці з середнім балом за ЗНО 165,1 опинилася Новообіходівська ЗОШ I-III ст. Немирівської райради. Друге призове місце — у Байраківської школи ім. Максима Шимка, теж Немирівського району (7 місце у загальному рейтингу ЗНО з географії). «Бронза» — у Ганнопільської ЗОШ I-III ст. Тульчинської міськради. До п’ятірки лідерів додалися ще загальноосвітня школа села Павлівки Калинівського району та Тиврівський ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки.

У самому кінці рейтингу опинилися Крижопільський професійний будівельний ліцей, середня ЗОШ I-III ст. с. Немерче Мурованокуриловецького району і Михайловецький професійний аграрний ліцей.

У рейтингу навчальних закладів Вінниці, куди, крім шкіл, увійшли ліцеї та коледжі (всього у списку 63 заклади), лідер не змінився з минулого року. Це Вінницький технічний ліцей, учні котрого здали ЗНО з середнім балом 169,9. На другому місці — Фізико-математична гімназія №17 Вінницької міськради. На третьому — Гуманітарна гімназія №1 імені М.І. Пирогова.

Невисокі результати показали учні Вінницького центру професійно-технічної освіти переробної промисловості, Вінницького коледжу менеджменту та Центру професійно-технічної освіти №1. Як наслідок — останні місця у рейтингу. Всього ж по Вінниці середній бал ЗНО склав 124, і це 14 місце серед обласних центрів за результатами ЗНО. Тести складав 4801 учень, і тільки 87% змогли пройти це випробування. У загальноукраїнському рейтингу здавали тести у Києві, Львові та Тернополі. Найгірше — в Ужгороді, Миколаєві та Чернівцях. В цілому ж область за результатами ЗНО — на 11 місці. Середній результат.

Та, незважаючи на це, чотири школи Вінниччини знайшли свої місця у ТОП-200 найкращих навчальних закладів України. Це: Вінницький технічний ліцей — 49 місце, Фізико-математична гімназія №17 Вінницької міськради — 102 місце, Гуманітарна гімназія №1 імені М.І.Пирогова Вінницької міськради — 114 місце та Приватний заклад «НВК «Ор Менахем» (Вінниця), учні котрого у загальному рейтингу ЗНО з англійської мови показали 5 результат — 184 місце.

Як бачимо — розвиватися і рости є куди.