Слідкуючи за останніми новинами, можна помітити, що жорстоке поводження з тваринами стало дуже розповсюдженим. Вбивства, отруєння, побиття, усе це припадає на долю четверолапих, котрі в більшості випадків не можуть себе захистити і змушені терпіти, адже не завжди у потрібний момент поряд знаходяться небайдужі люди.

Гучний інцидент з мешканкою Бершаді повинний був би стати прикладом того, як не потрібно себе поводити і які можуть бути наслідки, але ж ні. Сьогодні мова піде про мешканця багатоповерхового будинку Калинівки, песика котрого він ображав і улюбленця міста Барсика-Паштета, якого невідомі особи жахливо скалічили.

Ввечері 12 вересня, спокій мешканців багатоповерхового будинку №13 по вул. Возз’єднання порушило пронизливе і болюче «виття про допомогу», котре звучало з першого поверху. Небайдужа мешканка вибігла, щоб подивитись що сталось і зустріла на першому поверсі сусіда з першого поверху, котрий з битою і лицем тирана рухався додому:

«Хто Вам дав право бити безпритульну тварину !!!», і вмить бита опинилась над її головою, «Ви і мене, як собаку, загамселите палкою?», у відповідь отримала ляпас по лівій щоці, після чого він  стрімко сховався у своїй квартирі, не відкриваючи двері.

«Під час сварки і мого захисту собаки ніхто з жителів будинку не вийшов. Лише потім, коли спустилась мама на ґанок першого під’їзду й надійшли мої вірні друзі – Оксана та пані Люба,- і ми почали вести розмову про виклик поліції, до нас підійшов сусід з третього поверху, виніс песикам кісточку й розповів, як чув два дні поспіль ,що пан з другого поверху, держаком потурив у собаку -безхатченка. До поліції я так і не звернулась в той вечір: мама й пані Люба впросили, бо літні люди, порядна сім’я й, напевне, таке вже не повториться. Хоча в житті цього пана це не перший випадок знущання над тваринами. Вони з дружиною методично й систематично шпурляють зі свого балкону камінці в собак та котів, котрі пробігають перед їхнім балконом. Вони шпурляють, а ми всі тихо мовчимо. Сусідка з другого поверху стала свідком, як позаминулої зими цей пан зі всього розмаху ноги поцілив у мордочку цуценяткові, що забігло в холодну зимову ніч в під’їзд ,щоб якось пережити скажений мороз», дописує на громадській сторінці у мережі небайдужа мешканка, котра стала і свідком і постраждалою.

А вже вчора сталась жахлива подія у сусідньому будинку №11, де в під’їзді жорстоко побили предметом з гвіздками, улюбленця усіх мешканців  Барсика-Паштета . Ті хто це вчинив залишаються невідомими, собака знайдена непритомна, і судячи з її стану, довго «благала» на допомогу, але так і не докликалась.

В результаті, песик у ветеринарній лікарні «Ветхаус» з порваними зв’язками і шматком вирваної гомілкової кістки  з п’яткового суглобу. Небайдужі люди допомагають чим можуть, але після реабілітації Барсику неодмінно потрібні люблячі і вірні господарі, молода собачка з великим і добрим серцем очікує на вас!

А ось таким «героям» хочеться побажати лише одне, відчувати ту біль усе своє життя і перед тим як щось вчини, подумати сто разів, чи вартує воно того!

Небайдужа мешканка Калинівки В. Ю.