Всього четверо студентів з України вибороли право навчатись один семестр у Швеції в університеті Карла Ліннея за програмою академічної мобільності. Серед них ― Галина Богачук, студентка 1 курсу магістратури факультету інформаційних технологій і комп’ютерної інженерії Вінницького національного технічного університету.

-Ліннейський університет входить у топ університетів Швеції, тут навчаються 31 тис. студентів з усього світу. Я  вивчатиму предмети, пов’язані з програмуванням та сучасними технологіями. Навчання, звісно, англійською мовою. Але я уже взялась і за вивчення шведської, – повідомила Галина Богачук. – Університет Ліннея ― це державний виш у  місті Векше, яке вважається найзеленішим містом Європи. Саме тут навчався видатний шведський природодослідник і медик Карл Лінней, тому університет названий на його честь.

У рідному техуніверситеті для Галини Богачук складений індивідуальний навчальний план. ВНТУ визнає дисципліни, які студентка вивчатиме у Ліннейському університеті, і зарахує їх. Невелику академрізницю Галина складе, повернувшись у ВНТУ