Вінницька міська рада ухвалила рішення “Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському електричному та автомобільному транспорті загального користування у м.Вінниці” наприкінці червня 2018 року. А підготовка до впровадження е-квитка почалась ще у 2014 році зі створення комунального підприємства “Вінницякартсервіс”.

Тендерні процедури тривали більше року. За право впроваджувати систему електронного квитка у Вінниці змагалося 109 компаній з 17 країн світу. Перемогла чеська компанію “Mikroelektronika”, системи якої використовують у 40 країнах світу.

Вартість контракту, який ще у травні чехи підписали із КП “Вінницякартсервіс”, становить $ 5,5 млн. Ці гроші місту надасть Європейський банк реконструкції та розвитку, а Вінницька міська рада добавить ще мільйон від себе.

Що ж за нововведення очікують на нас?

В кабінах водіїв з’являться бортові консольні системи, котре дозволятиме розрахуватись за проїзд банківською карткою, друкуватиме паперові квитки, а також виконуватиме функцію статиста – збиратиме інформацію про різні параметри поїздки, плануватиме робочий графік водія, рахуватиме “зайців” – тих, хто увійшов до салону, однак валідатором не скористався, – і сигналізуватиме про безбілетників мобільним групам контролерів. Можливість заплатити за проїзд готівкою залишиться, однак від цієї звички вінничан відівчатимуть “гривнею”. Вартість проїзду при готівковому розрахунку буде у кілька разів вищою, ніж за допомогою валідатора. Картки знадобляться усім, зокрема пільговикам.

Інформація з такої картки буде зчитуватись протягом 0,4 секунди, а її ціна не має перевищити $2. Пільговикам обіцяють видавати картки безкоштовно у “Прозорих офісах”

Розраховують, що карткова система розрахунків за проїзд запрацює найближчим часом. А поки що чимало громадського транспорту вже їздить без кондукторів.

Наталка РОМАНЮК