23 вересня в Україні відзначатимуть професійне свято — День машинобудівника. На Вінниччині працюють підприємства верстатобудівної, інструментальної, приладобудівної, автомобільної промисловості, які випускають обладнання для сільського, будівельного та комунального господарства, для легкої та харчової промисловості — повідомляє головне управління статистики  у Вінницькій області.

Найвпливовішими підприємствами області є ПрАТ «Могилів-Подільський    машзавод», ПрАТ «Барський машинобудівний завод», ПрАТ «Калинівський машзавод», ПрАТ «Маяк», ТОВ ПП ВО «Елна-Сервіс», ТОВ Жмеринське підприємство «Експрес», ТОВ «Вінницький агрегатний завод”, Філія «Вінницятрансприлад» ПАТ «Української залізниці», ПрАТ «Ямпільський приладобудівний завод», ДП «Електричні системи».

Вагому частку (49%) в машинобудуванні Вінниччини займає виробництво машин та устаткування, 18,0% припадає на виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції, 18,9% – на виробництво електричного устаткування та 14,0% – на виробництво транспортних засобів.

Для сільськогосподарського машинобудування підприємства області випускають розпушувачі та культиватори, борони дискові, машини для приготування кормів для тварин, сушарки для оброблення сільськогосподарської продукції, запчастини до машин сільськогосподарського призначення.