Таким чином вони висловили підтримку екструдованого до Росії добровольця Тимура Тумгоєва, який є її громадянином, але захищав нашу країну в зоні АТО. Йому закидають причетність до «Ісламської держави». Крім того, вінницькі активісти вимагають відставки головного прокурора Юрія Луценка і всього керівництва Ради національної безпеки та оборони.

– Вінничани Анатолій Чайка та Юрій Кисіль приєднались до мітингувальників у столиці, адже це всеукраїнська акція. А ми вирішили нагадати нашій прокуратурі, що засуджуємо такі дії. Бо хто ж віддає патріотів ворогу під час війни? ГПУ — це філія ФСБ, Луценко та його підлеглим треба йти у відставку. Більш того, Тимур Тумгоєв не був бойовиком «Ісламської держави», а воював у Сирії проти Росії у складі «одного з повстанських угруповань», — заявили вінницькі активісти. — Натомість при його депортації до Росії Генпрокуратура пішла на співпрацю з «міжнародними терористами з ФСБ». За чотири роки війни Росія не видала жодної людини за запитом ГПУ. А це особи, які пов’язані зі знищенням армії, розстрілами на Майдані, організаторами подій в Одесі 2 травня 2014-го року, збиттям малазійського «Боїнга»- MH17 і т.д. На даний час таких бійців більше 100 чоловік.

Втім, до обурених людей із вінницьких прокурорів так і ніхто не вийшов. Вони зачитали біографію Тимура Тумгоєва та свої вимоги і розійшлись. А вже у вівторок віднесли звернення до очільника обласної прокуратури В’ячеслава Соколового…

Віталіна Володимирова