Незважаючи на те, що його збили сирійці, Росія висунула ноту протесту Ізраїлю і поклала всю вину саме на цю державу. Бо, як заявив російський міністр Шойгу, ізраїльський літак прикривався російським… І тому, мовляв, сирійці і збили росіян.

Зрозуміло, що із цього конфузу – «союзники збили союзників» треба якось виходити, пояснити росіянам, куди привезуть 15 домовин – чому «сирійські браття» на чолі із диктатором Асадом повбивали своїх «родніньких». Отож, крайнім став Ізраїль, якому Росія пригрозила «адекватною відповіддю». Чи буде це війна? Скоріш за все, ні, але наші земляки там налякані такими заявами.

Крім того, відставники ВПС, які проживають на Вінниччині, повідомили нашому виданню, що на борту збитого літака було двоє синів, офіцерів-льотчиків, які служили у Вінниці.

Син одного – то точно, запевнили вони.  Рідні вже дізнались по своїх джерелах про загибель племінника у Сирії.

Крім того, є інформація, що серед збитих – офіцери, котрі перейшли служити в російську армію із ЗСУ в Криму. Ізраїль на звинувачення Росії відповів, що в загибелі 15 російських військових винен режим Асада, який виготовляв на базі в Сирії  зброю для терористів «Хезболи». Ось ізраїльські літаки і розбомбили її…

Тетяна Квасюк