Цих вихідних у вінницькому Парку Дружби народів невідомі вщент розтрощили нову лавочку та вирвали із кріпленням сміттєву урну. Працівники підприємства, яке обслуговує паркову зону, у відчаї та просять вандалів зізнатись у скоєному.

– Ми вражені такою людською жорстокістю, бо в першу чергу все робимо для вінничан, аби зробити їх відпочинок приємним. Вандали вирвали три планки лавки та урну разом з бруківкою. Можливо, це справа рук нетверезої компанії, або хтось був роздратований і злість так зганяв, – розповіли працівники парку. – На місці були правоохоронці, ми написали відповідну заяву. Збитки становлять понад 12 тисяч гривень.

У свою чергу керівник «Муніципальної поліції» Вінниці Василь Гайовик зазначив, що тієї ночі  вандалів могли зафіксувати камери відеоспостереження, які розташовані трохи далі. Також  вся надія на свідків та щире каяття самих злочинців. Якщо їх вдасться встановити, то вони відповідатимуть за дрібне хуліганство та відшкодовуватимуть збитки.

Інший випадок вандалізму стався неподалік центрального автовокзалу. Минулих вихідних там встановили скульптуру із зелені «Коні», яка вже стала популярною локацією для фото. Втім, кілька днів тому невідомі викрали звідти рослину «седум іспанський». Це неабияк засмутило як садівників, так і звичайних вінничан. Мабуть, пора вже на кожному кроці встановлювати камери, а вандалів карати привселюдно…

Віталіна Володимирова