Та нині місцевих жителів турбує не лише байдужість правоохоронців до даної проблеми, а й … стан екології. Люди скаржаться, що околиці міста, де «нічні метелики» у міні-спідницях та з бойовим макіяжем надають свої послуги, встелені використаними контрацептивами та обгортками від них. Саме тому вінничани закликають повій вийти на суботник та прибрати після себе.

– З боку вулиці Київської представниці секс-бізнесу облаштували «п’ятачок» по наданню своїх послуг. Той знаходиться неподалік кафе, де збираються загалом далекобійники та водії, які проїздять транзитом. Місцина, куди запрошують клієнтів, всіяна використаними контрацептивами, обгортками від них та кавовими паперовими стаканчиками, — обурюється вінницька журналістка Аріна Кантоністова. — «Жриці кохання» мали б прибирати за собою і тими, на кому заробляють гроші. Тому пропоную зобов’язати дівчат не засмічувати зелену зону навіть у примусовому порядку, а також облаштувати для цих потреб урни. Якщо не захочуть із власної волі, то у законному порядку.

Представниці секс-бізнесу можуть перекваліфікуватися на еко-повій. Тобто, використані контрацептиви вони складатимуть у пакети та викидати їх вже у пристосованому місці. Пакети я готова придбати сама. Аби тільки не засмічували довкілля.

Ідея вінничанки викликала неабияке обговорення у людей. Більшість схвально її підтримала та попросила підключитись місцеву владу і правоохоронців. Були й такі, що жартували над пропозицією влаштувати еко-акцію для повій. Мовляв, слово «суботник» вони розуміють по-іншому…

Валентина Лісова