Люди переконані, що це питання мають вирішувати і  вони, а не лише депутати. Саме через нашу газету вони просять обранців дослухатись до них і провести чесні та відкриті загальні збори.

– 16 серпня до голови Корделівської сільради Людмили Дудар надійшов лист від міського голови Калинівської ОТГ Анатолія Шамалюка щодо приєднання до Калинівської міської ОТГ. 20 серпня відбулась позачергова сесія у селі по розгляду даного питання. На ній прийняли рішення лише про затвердження порядку проведення громадського обговорення з питань добровільного приєднання. Втім, головиха одноосібно прийняла розпорядження про проведення громадського слухання, що є перевищенням службових повноважень, – розповіли на «гарячу лінію» газети місцеві мешканці. – Ми вважаємо, що таке потужне село як Корделівка із великою кількості підприємств та підприємців може існувати самостійно. Лише за останні півроку надходження ПДФО сума складає приблизно 14 мільйонів гривень. Із таким показником ми другі в районі після міста Калинівки. Тому сенсу приєднуватись до когось немає. Більш того, якби ми стали ОТГ ще три роки тому, то отримали б дотації від Європи у розмірі близько 30 млн грн. Але через бездіяльність  влади села  цього не було зроблено.

14 вересня у Корделівці зібралась позачергова сесія сільської ради, на якій знову вирішувалось питання приєднання до Калинівської ОТГ. Туди завітали місцеві жителі, більшість з яких проти цього.

– Згідно з перспективним планом, який раніше був затверджений Вінницькою обласною радою, Корделівка мала бути окремою ОТГ і туди мали приєднатись сусідні села. Про це ми запитували у голови Людмили Дудар. Втім, вона відповіла, що пропонувала ще в 2015 році другим селам, щоб приєднувались. На що, з її слів, отримала відмову. Але на сесії  сільради виступив мешканець Корделівки Роман Андріюк, в якого є лист від Котюжинецької сільради, де вказано, що на сесії будуть розглядати питання об’єднання з нашим селом. Після того кілька депутатів запропонували винести на порядок денний  даний лист. Але сільські обранці, які підтримують Людмилу Дудар, не проголосували за цю ініціативу, – розповів нашій газеті від імені ініціативної групи житель села Віктор Векліч.

Депутати, на яких люди покладались і просили відкласти рішення про приєднання на наступну сесію, а поки провести загальні збори села, нікого не послухали. Вони обдурили людей та проголосували за приєднання до Калинівки. Лише троє виступили проти, адже врахували думку більшості громадян. Тож нині ми готуємо позовну заяву до суду про оскарження даного розпорядження. А ще ініціативна група людей збирається на прийом до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Якщо справедливості не буде, дії громади будуть радикальними.

Ми слідкуватимемо за розвитком подій у Корделівці та готові вислухати всі точки зору.

Вікторія Снігур