У минулому номері газети ми писали про те, як на Козятинщині масово грабують приміщення сільських рад та будинків культури. «Жертвами» злочинця стали села Сестринівка, Махаринці, Кордишівка та Михайлин. Він викрав комп’ютерну та побутову техніку.

Днями стало відомо про затримання підозрюваного. Його впіймали правоохоронці «на гарячому» — при спробі проникнути до приміщення Сокілецької сільської ради. Злочинцю 52 роки. Він родом із Житомирщини, але проживав у Миколаєві. Чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Після звільнення з тюрми роботи в нього не було, то й вирішив незаконним шляхом збагатитись. У скоєному зізнався. Техніку, яку чоловік виносив із приміщень сільрад та будинків культури, возив до Києва і збував на радіоринку. Тож повернути майно власникам навряд чи вдасться.

Слідчим відділенням поліції наразі відкрито кримінальне провадження: крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення. За такий злочин передбачене покарання до 6 років позбавлення волі. Працівники поліції перевіряють чоловіка на причетність до вчинення аналогічних злочинів. Поки триває розслідування, суд вирішив залишити злочинця під вартою на два місяці…

Віталіна Снігур