Шквал дзвінків обрушився на редакцію 17 вересня… Жителі Вишеньки масово скаржились, що не можуть заплатити за ЖКП. Днями до редакції прийшла група обурених читачів:

– До 20 числа кожного місяця треба розплатитися за комунальні послуги. А ми не можемо цього зробити! Чому? Бо у багатьох ЖЕКах — наприклад, у 6-му, 7-му, 15-му — позакривали каси, клієнтів відсилають на пошту. Але у поштових відділеннях часом не вистачає операторів! — розповіли у редакції пенсіонерки Тамара, Євгенія і Галина, жительки Вишеньки. — Далі ми змушені були звертатись у банки. А там черги приголомшливі! Люди по чотири години стоять, сісти ніде, дихати нічим, в голові паморочиться…

Ми як чесні споживачі хочемо вчасно розрахуватись, щоб боргів не накопичувати, щоб пеня не набігала. І не можемо цього зробити! Цілодобова варта з міськвиконкому за тел. 1560 радить платити через комп’ютер, по Інтернету. Який Інтернет, які комп’ютери, у нас їх немає, що це за знущання над пенсіонерами? Пропонують нам шукати банки по місту. Але ми перенесли операції на ногах, не можемо витримати такі навантаження! Вже не кажемо, що багато банків беруть по 5-6 грн. комісійних, коли платимо за газ, за телепослуги «Евересту» та ін. Подекуди, правда, стоять термінали, але вони то не працюють, то купюри не беруть, то здачі не дають… А старшим людям без консультації, без окулярів важко з ними розібратись! Мимоволі задумаєшся — невже касирів, операторів спеціально звільняють і економлять на їхніх зарплатах, щоб гроші на наступні вибори зібрати? А вінничани, мовляв, нехай побігають! Це просто нелюдське ставлення до жителів міста, особливо до стариків і ветеранів!

А ще серед вінничан побутує думка, що закривають каси у ЖЕКах тому, що вони не мають спеціальних ліцензій, які дозволяють збір коштів у населення. І що каси у ЖЕКах знову почнуть працювати лише з 1 жовтня. Але підтвердження цій інформації у Вінницькій міськраді поки що не дали. Як і відповіді на запитання: як вінничанам зняти цю напругу?

Тому обурені вінничани звертаються до голови міськради Сергія Моргунова з проханням негайно втрутитись у ситуацію.

Фото Олексія БОЙКА