Кажуть: населеним пунктом їздить чорна автівка з невідомими чоловіками, які заманюють туди малечу… Відомо, що жертвами молодиків ледь не стало троє дітлахів. Справою вже займаються правоохоронці.

– Навесні схожі ситуації вже були у Стрижавці. Тоді до учнів, котрі поверталися зі школи, під’їжджала чорна машина і їм пропонували планшет, аби покататися та глянути на кошенят. Так як в родинах не раз велись розмови про такі ситуації, діти не розгубились і відмовились. А на початку навчального року знову те саме. Невідомі на авто чіплялись до школярів, просили показати річку, яка знаходиться неподалік, чи вирушити до «Макдональдса». Одна дитина швиденько втекла додому, інша сховалась у сусідів, — розповіли батьки дітей. — Робити фото, знімати відео чи запам’ятовувати номери у тій ситуації було нереально. Щодо кольору машини, то дехто каже, що вона сіра, інші переконані, що чорна. Ймовірно, що модель «Ауді». Крім того, підозрілі автівки нещодавно у Стрижавці місцеві бачили, цікаво, що чергували вони на одному і тому ж місці. Тоді зникли. Нами були написані офіційні заяви до поліції, у школах вчителі вже провели виховні роботи з дітьми, щоб ті у разі потреби не боялися викликати поліцію чи дільничного.

Тим часом у прес-службі поліції нам підтвердили, що дійсно до них звертались мешканці Стрижавки.

— До нас надійшла заява від батьків про те, що невідомі пропонували їхнім дітям сісти до салону автомобіля. Дане звернення зареєстровано. На час перевірки у районі школи чергує патруль поліції.

Віталіна Володимирова