Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить 1 000 000 доларів. Мета конкурсу не лише популяризувати новаторські підходи в освіті, а й підняти престиж викладача. Приємно, що цьогоріч до ТОП-50 найкращих вчителів України потрапили двоє наших земляків — вчитель інформатики та математики Вінницької школи №20 Олег Слушний і вчителька української мови та літератури Гайсинської СЗШ I-III ст. №4 Наталія Немировська.

– Педагогом я стала за покликанням: від щирої любові до дітей, бажання і прагнення вчити їх і робити цей світ кращим. Намагаюсь робити все для того, щоб мої уроки проходили в атмосфері довіри та зацікавленості не лише у відмінників, а й у всіх учнів. Щороку мої діти стають переможцями районних та обласних етапів різноманітних всеукраїнських і регіональних мовно-літературних конкурсів, — каже Наталія Немировська. — Велику увагу я приділяю декільком літературним і мовознавчим блогам, які активно веду. Щодо участі в Global Teacher Prize, то історія досить цікава. Мені влітку зателефонували із Києва члени журі цього конкурсу та сказали, що «таємний гість» подав заявку і номінував на цю премію. Довгий час я не знала, хто це, але здогадувалася. З’ясувалось, що це учениця та гордість нашої школи Віталіна Сіньковська. Дякую всім за підтримку!

Додамо, що в 2017 році до п’ятірки найкращих вчителів України увійшов викладач англійської мови, літератури тa німецької мови Вінницької школи №6 Владислав Качур. Він їздив у Дубаї разом з іншими фіналістами.

Віталіна Володимирова