Він був застуджений та мав обмороження. Назвався юнак Ігорем Петренком. Про своє життя пам’ятає небагато…

– Ми із мамою Тетяною Олександрівною вели мандрівний спосіб життя, тому школу я не відвідував. Стосунки між нами були не завжди добрими. А одного разу після скандалу я пішов від неї. На вулиці були мороз і заметіль, — пригадує хлопець. — Захворів бронхітом. Знайшли мене вже на автовокзалі правоохоронці та відправили до центру реабілітації. Тут дуже люблю читати, особливо енциклопедії про поведінку диких тварин. Вони не кидають своїх родин та не зраджують. Людям ще треба у них повчитись. Я на свою маму вже зла не тримаю, дуже хочу, щоб вона знайшлась.

Розшук родичів підлітка почали соціальні служби. Але перша деталь, яка збила всіх із пантелику — такої особи як Ігор Петренко за документами не існує. Тільки у Вишгороді на Київщині зареєстрований Олександр Петренко, який народився того ж дня, як і герой нашої публікації… Фахівці соціальної служби вже й розшукали дідуся того Олександра, і він розповів, що справді має дочку Тетяну. А ось внука ніколи і не бачив. Більше спілкуватись він ні з ким не хотів.

Тож наразі поліцейські просять усіх небайдужих уважно вдивитись у фото хлопця — можливо, ви його знаєте. Сам Ігор уже мріє залишитись у Вінниці та отримати фах автослюсара, бо має золоті руки та розуміється на інструментах.

Валентина Лісова