26-річний хореограф зі Жмеринки Олександр Прохоров став наставником для відомої фітнес-тренерки зі «Зважених та щасливих» Аніти Луценко. Цю пару вже називають однією із найсильніших та найчуттєвіших, за них активно голосують глядачі, а в соцмережах пишуть тисячі приємних слів на їх адресу. Нещодавно вони відзняли красиву фотосесію на Київському морі. Наш журналіст поспілкувався із Олександром Прохоровим.

– Танцями я став займатись випадково понад 10 років тому. Знайома у школі запропонувала станцювати з нею на міському конкурсі. З тих пір почалось. А щоб професійно володіти танцем, став учасником колективу «Фламінго» під керівництвом Тетяни Слюсар, за що я їй дуже вдячний, — починає розмову Олександр Прохоров. — Моєю партнеркою була симпатична дівчина Катерина. Батьки спочатку не розділяли мого захоплення, хотіли, щоб був менеджером. Але я вирішив вступати до Вінницького училища культури та мистецтв імені М. Леонтовича. Далі вступив у Київський національний університет культури і мистецтв, закінчив магістратуру. Моїм рідним стилем у хореографії став contemporary dance. Був на гастролях у США, Канаді, Росії, Туреччині…За моїми плечима зйомки у кліпах, рекламах, участь у відомих телепроектах. Нині мешкаю у Києві, є учасником балету D’arts Dance Project, ми співпрацюємо із зірками шоу-бізнесу.

– Як потрапили на проект «Танці із зірками»?

– Побачив оголошення про те, що у новий сезон набирають нових хореографів, і в липні пішов на кастинг. Хотів спробувати щось нове та показати себе. Спочатку наші виступи переглядали редактори, режисери та продюсери каналу. Після того це робили зірки, які й обирали собі партнера. Вибір Аніти Луценко зупинився на мені. Невдовзі я отримав дзвінок від команди «Танців із зірками», де мені повідомили радісну новину — я їм підходжу, і запропонували танцювати із Анітою. Безумовно, я погодився. Зі своєю напарницею раніше знайомий не був, але знав про неї завдяки телебаченню та інтернет-ресурсам. Чесно кажучи, спочатку думав, що нам буде важко працювати разом, адже Аніта дуже сильна особистість. Втім, насправді вона прекрасна учениця, чудово володіє своїм тілом, і я задоволений результатом, як вона працює і до яких цілей прагне. І дуже добре, що в мене саме ця партнерка. Я б її ні на кого б не змінив.

– Ви суворий тренер? Як шукали підхід до Аніти Луценко?

– Так, коли ми стали тренуватись, було трохи складно. Не давав рухатись процесу у вірному напрямку саме характер напарниці. Вона чинила опір. Були моменти, коли грюкали дверима, виходили на коридор, були конфлікти та сльози. Та ми залишили це позаду і працюємо у дружній атмосфері.

– У шоу брала участь співачка Злата Огневич, з якою ви співпрацюєте, знімались у її кліпі. Багато хто перед першим ефіром думав, що саме вона стане вашою партнеркою.

– Можливо, мою кандидатуру не запропонували Златі, тому в неї був інший — Дмитро Жук. Але нічого страшного, так мало бути. Мені сподобалось у виконанні Злати та Дмитра абсолютно все. Дуже жаль, що вони покинули шоу першими.

– Як проходить підготовка до прямих ефірів?

– Щодня ми з Анітою збираємось у танцювальному залі та працюємо. Графік дуже напружений: по 5-6 годин на добу. І це не враховуючи запису пісні, під яку ми працюємо, примірок костюмів, зйомок щоденників, запису інтерв’ю, а під кінець тижня проводимо репетиції на головній сцені зі світлом, музикою та декораціями. На відпочинок часу немає, так само поки що я зробив паузу в балеті. Вдячний колегам, що відпустили мене на проект, дають цінні поради та підтримують.

– Дебютували у проекті ви зі зворушливим танцем стилю контемпорарі, який присвятили Кузьмі Скрябіну. Мелодію підібрали теж відповідну — пісню Ірини Білик та Скрябіна «Мовчати». Чия ідея?

– Перший ефір «Танці із зірками» співпав із ювілеєм Кузьми — йому б у серпні виповнилось 50 років. Він був вагомою та надзвичайно талановитою людиною українського шоу-бізнесу. На його піснях виросли багато, в тому числі я. Тому нам з Анітою хотілось віддати йому шану.

– Катерина Кухар тоді назвала Аніту «універсальним солдатом». Вона образилась?

– Після кожного ефіру ми з партнеркою жваво обговорюємо свій танець: що вийшло, а що ні, над чим треба попрацювати ще. Щодо коментаря судді, то трохи не згоден, в Аніті є чарівна ніжність, легкість та жіночність. Можливо, ці риси поки що не так яскраво виражені, ми намагаємось це виправити.

– Кого із учасників вважаєте найбільшими конкурентами?

– Для мене особисто це Іраклі Макацарія та Яна Заєць, Ігор Ласточкін та Ілона Гвоздьова. Але ми ні в якому разі не гірші них, працюємо на рівні. А взагалі на головному паркеті та поза його межами дружня атмосфера, усі підтримують один одного та сумують, що хтось йде.

– А зі своїм земляком Павлом Зібровим вдалось поспілкуватись?

– Для мене він приклад сміливості, сили духу та позитиву. Більш того, Павло Миколайович зовсім не був налаштований покинути шоу під час третього ефіру. А про те, що він із Вінниччини, дізнався із газети «33-й канал». Не встиг з ним про це поговорити, та при нагоді зроблю це.

– Хто вболіває за вас у рідній Жмеринці?

– Мама Лариса Олексіївна, тато Михайло Олександрович, сестри Люба та Людмила. Останні вже побували на ефірі та підтримували. Батьки пообіцяли приїхати на фінал. Я дуже дорожу своєю родиною, люблю її і щиро дякую за все. Щирі вітання жмеринчанам і подяка за всі добрі слова на нашу адресу.

Завжди надіємось на те, що

глядач нам повірить, знайде час та можливість проголосувати. Ми дуже це цінуємо і вдячні всім, особливо землякам з Вінниччини. Не забувайте відправляти смс із цифрою 03 на номер 7914. Обіцяємо вас не розчарувати.

Віталіна Трудько