Там він прослужив більше року. До повернення додому залишалося 10 днів. Червневого дня 2016 року Павло отримав поранення у Волноваському районі Донеччини під час виконання бойового завдання. Наш земляк з позивним Паштет підірвався на розтяжці та отримав важкі травми ніг. Він переніс більше двадцяти операцій, сотні крапельниць та уколів, отримав групу інвалідності. Та до одужання воїна ще далеко.

– На щастя, з місця поранення мене вчасно забрали медики та кинулись рятувати. Але у шпиталях Волновахи та Дніпра лікарі радили зробити ампутацію кінцівок, що змогли – те й склепали. А вже в Одесі сказали: «Будемо рятувати». Далі розпочався важкий процес боротьби не лише за збереження ніг, а й з байдужістю системи. Наразі я пересуваюсь на візочку, маю запальні процеси у місцях травм та обмежену рухливість кінцівок. Із лав ЗСУ встиг звільнитися, але підтримую дружні стосунки із бойовими товаришами, більшість з яких залишилися служити за контрактом. Про те, щоб продовжувати службу в армії на якійсь іншій, придатній для нього посаді, не замислювався. Я людина активна, а працювати сидячи – це не моє. Щось будемо думати далі, життя не стоїть на місці. Головне, що вірю у своє одужання.

Зараз у Павла Кокошка є надія на операцію на одній нозі, яку необхідно робити якомога скоріше. Допомагають вінничанину знайти можливості зробити операцію мама, сестра, племінниця і волонтер громадської організації «Єдність та допомога» Станіслав Кушнаров.

– Вартість операції для бійця становить 256 652 гривень. Це витрати на три етапи, під час яких буде виконано складну пластику м’яких тканин гомілки, а також операції з відновлення сухожиль із застосуванням аутопластики та репозиційного апарату. За оперативне лікування Павла готовий взятися ортопед-травматолог вищої категорії Владислав Оксимець, – розповідає Станіслав Кушнаров. – Добре, що вже підключається чимало людей, які готові допомагати. Днями невідомий меценат перерахував 5000 грн. – наразі це рекордна сума! Нині Павло Кокошко є найважчим моїм підопічним, і перспектив без нашої з вами допомоги немає. Надії бійця на одужання згасають. У місцях травм тривають запальні процеси та остеомієліт, є відкриті рани, руховий апарат лівої стопи сильно пошкоджений. Після відновлення лівої ноги Павла Кокошка можна буде визначити схему та вартість відновлення правої.

Картка для допомоги вінничанину:
Приватбанк:
5169 3324 0542 5318 (волонтер Станіслав Кушнаров).

Віталіна Володимирова