«Ситуація у нашому районі непроста. Керівник осередку партії БПП «Солідарність» Чорноус В.І. задумала змінити керівника Піщанської РДА. Пані Чорноус вирішила призначити на посаду голови РДА депутата Вінницької обласної ради Олександра Крижанівського. Але не зрозуміло тільки, як ця особа потрапила в депутатський корпус Вінницької обласної ради по списку від БПП, хоча він не є членом партії. Однак, коли почалася виборча кампанія по виборах до місцевих рад, кандидатом у депутати обласної ради від Піщанського району мала бути поважна людина, член партії БПП «Солідарність», учасник АТО Валерій Косташенко, але в останній момент пані Чорноус, мабуть, за певну винагороду зробила заміну і внесла кандидатуру Крижанівського.

За часів злочинної влади Януковича він був членом Партії регіонів, виконавчим директором ПАТ «Плазматек». Будучи керівником, Крижанівський О.І. неодноразово надавав транспорт, кошти та людей на поїздки в місто Київ для участі в антимайдані 2014 р. Працюючи на посаді директора, Олександр Іванович здобув славу як фінансовий махінатор на свою особисту користь і тому був із великим скандалом звільнений з ПАТ «Плазматек». До цього часу Олександр Іванович повертає вкрадені кошти підприємству. І таку людину з таким послужним списком хочуть призначити на посаду голови Піщанської РДА?!

Ще один факт: Олександр Іванович є негласним членом Аграрної партії України, якщо його призначать на цю посаду, то він буде представляти інтереси цієї партії і робити все для того, щоб на виборах 2019 року у районі перемогла саме ця політсила. До речі, «дякуючи» пані Чорноус В.І. як керівнику Піщанського осередку партії БПП «Солідарність», на виборах до місцевих рад 2015 р. у Піщанському районі перемогла Аграрна партія України і головою Піщанської районної ради став член цієї партії. Зате депутатів БПП у районній раді 19 відсотків з 26 депутатів ради.

Ми не можемо змиритися з тим, як на місцях «підтримують» авторитет центральної влади ті люди, які призначені на ці посади. І в цьому починанні пані Чорноус знайшла підтримку в голови Вінницької ОДА, в якого, до речі, зовсім нещодавно Крижанівський О.І. пройшов співбесіду на посаду голови Піщанської РДА.
Сергій Коваль та однодумці
с. Козацьке Піщанського району»

Олександр Крижанівський зазначив, що про цей лист знає вже давно, і нагадав бородатий анекдот про священика і доньку-шльондру.

– Коментувати цю маячню не бачу ніякого сенсу, — прокоментував він ситуацію. — Ніколи у Партії регіонів я не був і ніякі антимайдани не підтримував. Про якісь фінансові махінації — взагалі нісенітниця, бо я ще й до сьогодні акціонер цього підприємства. До слова, ніколи не був виконавчим директором, а технічним директором, тому доступу до фінансів підприємства не мав. Мою кандидатуру висунули на посаду як одного з претендентів, не більше. І скільки кандидатів на цю посаду — мені не відомо.

Чинного голову райдержадміністрації Петра Десятника застаємо у робочому кабінеті у розпал робочого дня.

– Поки що питання про моє звільнення не стоїть. Але чесно скажу, що у грудні я досягну пенсійного віку і справді хотів би вийти на пенсію, — розповідає він. — Але до грудня ще дожити треба. Наскільки я знаю, Крижанівський хоче на цю посаду. Інша річ, що авторитету в нього немає… Та це не я вирішую, і взагалі все на рівні розмов. Якщо мене відпустять 20 грудня на пенсію, значить, будуть якісь кандидатури. Якщо ні — буду працювати далі.