Дві останні є учасниками (засновниками) ТОВ «Компанія-К», у яке входять ТОВ «Барський птахокомбінат» і ПрАТ «Барський птахокомбінат».

– Колись Барський птахокомбінат славився на всю Україну. Я відпрацювала там 21 рік, але у травні не витримала і розрахувалась. Зараз ним керує одне сімейство. Герасимова Світлана — директор ТОВ «Компанія-К», Герасимов Сергій — директор і ПрАТ, і ТОВ «Барський птахокомбінат», їхня донька — головний бухгалтер, їхній зять — начальник ковбасного цеху. Ця сімейна мафія робить все, щоб розорити птахокомбінат і забрати його за безцінь, оформивши на підставних осіб. Фактично вони вже це вчинили! — поскаржилась у редакції барчанка Ольга Завадська, яка представляє інтереси Євгени Дікун. — Економічне становище на підприємстві критичне, його майно і фінанси використовуються протиправно, загрожує неплатоспроможність. 2 вересня ми провели позачергові збори акціонерів у присутності адвоката. Відкликали Світлану Герасимову з посади директора товариства у зв’язку з неналежним виконанням її повноважень. Директором було обрано мене.

Але буквально напередодні за допомогою спільників Герасимова внесла у держреєстр «Попередження про спробу рейдерського захоплення ТОВ «Компанія-К». А співробітник головного управління юстиції у Вінницькій області умисно розіслав усім державним реєстраторам Вінниччини 3 вересня (вже після зборів!) неправдиве повідомлення про те, що, мовляв, Ольга Завадська з групою осіб організувала спробу рейдерського захоплення.

Вражає цинізм, з яким діє уповноважена державою особа, коли законні збори називає рейдерством. Адже збори мають право відкликати директора, директор підзвітний зборам і повинен виконувати їхні рішення! Герасимова із спільниками, як пояснюють юристи, скоїли кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 205-1 КК України.

Реальна вартість активів ТОВ «Барський птахокомбінат» понад 50 млн грн. Раптом виявилось, що 5 вересня (знову-таки після зборів!) у держреєстр щодо ТОВ «Барський птахокомбінат» внесені зміни — замість учасника (засновника) ТОВ «Компанія-К» значиться ТОВ «Оріон Кепітал» з Києва. Його бенефіціарний власник — син того київського адвоката, який був присутній на наших зборах 2 вересня! Таким чином шляхом зловживання службовим становищем було привласнено належні ТОВ «Компанія-К» 100% частки статутного капіталу ТОВ «Барський птахокомбінат» вартістю понад 50 млн грн.! На нашу думку, вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 191 КК України, і завдано шкоду ТОВ «Компанія-К» і його учасникам у особливо великих розмірах!

Таку заяву ми написали на ім’я Арсена Авакова. І додали, що просимо розглянути її у Києві, а не пересилати у Вінницю, бо тут на впливовій посаді у правоохоронних органах працює рідний брат Світлани Герасимової.

У зв’язку з цією скаргою редакція намагалась з’ясувати точку зору керівництва Барського птахокомбінату, почути коментарі та відповіді на висунуті звинувачення. Але на неодноразові дзвінки ніхто не відповідав, прохання зателефонувати, передане через третю особу, теж не допомогло. Газета «33-й канал» відкрита для спілкування, готова вислухати і оприлюднити думки всіх осіб, зацікавлених у вирішенні даного конфлікту.

Фото Сергія ХІМІЧА