Неодноразово звідси збирали та передавали допомогу нашим бійцям, а сам заклад нагадує вишиванку — таким його зробила талановита майстриня із Павлівки Тетяна Зубко. Причому промальовувала кожен хрестик, наче візерунок насправді вишивала.

Ось і цього разу діти та їх педагоги вирішили зробити добру справу. У свято першого вересня замість звичних букетів та цукерок вони розмістили при вході скриньку для збору пожертв на благодійність. Всього цього дня селянам вдалося зібрати півтори тисячі гривень. Після того кошти старшокласники відвезли у сусідню Павлівку і передали на лікування військового Анатолія Левицького, який цього літа підірвався на ворожій міні біля Водяного та дивом вижив.

– До війни Анатолій працював у державному лісництві. А тоді його мобілізували, і після закінчення служби він підписав контракт. Того липневого дня Анатолій з побратимом мав рити окоп. Сіли відпочити, але чоловік оступився. Не було чути звуку, нічого – і раптом вибух міни, — кажуть мешканці Черепашинців. Бійцю відірвало ногу. На передовій у 61-му мобільному військовому шпиталі бійцю зупинили кровотечу, а після того відправили санавіацією у Дніпро. У лікарні ампутували ліву ногу до колінного суглоба. Стан нашого земляка був вкрай важким, і підтримував життєдіяльність апарат штучної вентиляції легенів. Після того, як йому стало краще, відвезли до столиці. На нього чекає тривала та дороговартісна реабілітація. Ми не могли залишити нашого земляка з Павлівки у біді, тому й провели такий захід заради нього.

Валентина Лісова