– Події розвивались на території колишнього військового шпиталю. Вже на місці ми з’ясували, що в небезпеці опинилось восьмеро цуценят, – каже рятувальник Юрій Мартинюк. – Разом із дітьми, які знаходились поряд, ми витягнули шістьох. Двоє так сховались у каналізацію, що ми навіть не бачили їх і відповідно не могли дістати. А ще й заважав дуже вузький прохід. Біля врятованих песиків мами не було, навіть не знаю, що з нею сталось. Дуже шкода їх стало, тим паче вони зовсім маленькі. Крім того, я дуже люблю тварин і давно шукав собі вірного товариша. Тому вирішив песика забрати собі. Колеги підтримали.

Врятований чотирилапий отримав кличку Дружок. Поселився він у Лукашівці Літинського району, звідки й родом Юрій Мартинюк. Дорогу у автобусі песик переніс добре і жодного дискомфорту іншим пасажирам не доставив.

– Дружина та син дуже щасливі, що тепер у нас з’явилось цуценя. Воно дуже активне, кумедне, має гарний апетит. Смакує тими стравами, що й ми. Будка для чотирилапого вже є. Але поки що він спить у теплій коробочці в літній кухні, – додає рятувальник. – Уже потоваришував із котом та іншим собакою. То ж тепер Дружок повноправний член нашої родини!

Вікторія Снігур