Минулого тижня до правоохоронців звернулась мешканка одного з сіл Барського району з заявою про зникнення свого 13-річного сина. Жінка повідомила, що після повернення з роботи не застала дитину вдома. Разом з хлопчиком зникли його речі, ноутбук та гроші, мобільний телефон був вимкнений.

– На пошуки зниклої дитини правоохоронці задіяли оперативні підрозділи барської, вінницької та обласної поліції. Нам вдалося встановити місця, де протягом дня побував хлопчик. З’ясувалось, що він з Барського району маршруткою добрався у Вінницю і поселився у одному готелів міста, – повідомили у прес-службі обласної поліції. – Там дитину і знайшли працівники поліції. Як розповів школяр, він захоплюється програмуванням і хоче навчатися у спеціалізованому навчальному закладі за цим напрямком. Батьки проігнорували бажання сина. Тоді він у Інтернеті знайшов навчальний заклад у Львові та вирішив туди поїхати навчатися. Коли він приїхав маршруткою у Вінницю, замовив таксі та попросив водія поселити його у готель, оскільки знав, що без супроводу дорослих це зробити не можливо.

Правоохоронці зауважують: через байдужість водія таксі, який за гроші надав хлопчику таку «послугу», дитина могла опинитись у небезпеці або стати жертвою зловмисників. Втім, нести відповідальність повинні і батьки школяра…

Валентина Лісова