Нещодавно у Вінниці відбувалися дуже відповідальні змагання – Кубок України зі спортивної акробатики. Показати всю красу цього чи не найдавнішого виду спорту з’їхалися 90 кращих спортсменів з 9 областей країни. Їх щиро вітали на урочистому відкритті змагань державний тренер Мінмолодьспорту департаменту фізичної культури з неолімпійських видів спорту Ярослав Мудрий, заступник начальника управління фізичної культури та спорту Вінницької облдержадміністрації Олександр Олійник та депутат Вінницької обласної Ради Тарас Кобець.

І вже перший день змагань приніс чимало яскравих вражень та емоцій. Відразу визначилися справжні фаворити. Не менш насиченим виявився й другий день. Це були змагання грації та сили з духом суперництва. Але так як це відбувається в акробатиці немає в жодному виді спорту: суперники, не зважаючи на запеклу боротьбу протягом усього періоду змагань , щиро підтримували один одного оплесками під час виступу. Бо чудово розуміють, що за повітряною красою стоїть важка щоденна праця.

Під час змагань вінницькі спортсмени вкотре довели, що наша школа акробатики — найсильніша в Україні, бо наші акробати впевнено виборювали призові місця. Лідери Кубку України Дарина Плохотнюк і Олександр Мадей вперше представлять Україну на літніх юнацьких Олімпійських іграх 2018 у Буенос-Айресі.

Ілона ВАЛЬТЕР