У селищі Тиврів до спортивної зали, яка знаходиться у відділенні поліції, днями заскочив лис. Тварина билася об стіни, бігали з однієї сторони в іншу та кидалася на робітників, які там проводили ремонт. На щастя, місцеві встигли втекти, то ж хижачка нікого не вкусила. Правоохоронці викликали підмогу. Уже за кілька хвилин на місці були мисливці, які і застрелили тварини. А після проведення відповідної експертизи ветеринари констатували у лиса сказ. За останній рік це вже 8 випадок сказу у Тиврівському районі.

– Спортивний зал дезінфікували, а в радіусі п’ятикілометрової зони оголосили карантин. У районному центрі вакциновано вже 600 домашніх тварин. – повідомили у Тиврівській районній адміністрації. – Оголошено загрозливу зону виникнення сказу в мисливських угіддях та користувачів мисливських угідь в радіусі 10 км, а також в селах Шершні, Василівка та Дзвониха. Планується відловити та знешкодити бродячих собак, котів та “червону лисицю” в мисливських угіддях. Буде здійснено інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівниками навчальних закладів, адже саме діти виявляють найбільший інтерес до тварин і є найбільш вразливою категорією.

Тим часом фахівці додають, що на Вінниччині за останні кілька років значно збільшилась популяція лисиць. Відповідно хворих на сказ також більшає. Свого часу районні товариства мисливців і рибалок оголошували навіть премію у 100 грн. за кожну голову застреленого лиса.

Віталіна Володимирова