Майже 50 років пройшло з того часу як центральна рада ВФСТ «Колос» започаткувала проведення Всеукраїнських змагань з футболу «Золотий колосок». До цих змагань долучились команди юнаків і дівчат, які проживають у сільській місцевості і традиційно проводяться в м.Скадовськ Херсонської області

Тиврівчани неодноразово брали участь в цих змаганнях, але найбільшого успіху досягли протягом останніх чотирьох років.

Два роки поспіль чемпіонські звання впершості здобувала збірна районна команда дівчат (тренери Лановенко О.А., Павленко А.М.). Пізніше в цьому виді програми спортивний футбольний олімп України поїхала підкоряти юнацька збірна району. Вона у 2017 році пробилась до фінальної стадії, де у вирішальному поєдинку програла команді Донецької області (2:3) і здобула срібні нагороди (тренери Кузьмич В.М., Завальницький І.М., РоманськийВ.В., Леонов Ю.М.).

В поточному році тиврівчани заявились на участь в кубку «Золотий колос» України. Тут рівень команд значно вищий ніж у першості. Футбольні команди 12 областей прибули до курортного міста Скадовськ позмагатись за головний приз – Пам’ятний кубок ЦР ВФСТ «Колос». Організатори змагань згідно сліпого жереба розподілили учасників на дві підгрупи. Нам у суперники дістались команди Донецької, Івано-Франківської, Луганської, Кіровоградської та Київської областей.

Наші футболісти успішно і потужно стартували і перемогли представників Донецької області (2:0), у важкому поєдинку здолали Іванофранківців (3:0). Відмінно провів гру воротар Юрій Серіков і нападаючий Роман Руденко, автор двох забитих м’ячів.

Через дощі ігри третього туру перенесли на майданчик зі штучним покриттям, де ми зустрілись з представниками Луганської області і перемогли (4:0). Подолали опір представників Кіровоградської області (2:1) і програли команді Київської області (1:3) за перше місце в своїй групі. Тиврівчани до півфіналу вийшли з другого місця, де нас чекала команда Запорізької області. На жаль, в цій грі ми програли з рахунком (3:4), виступали без травмованого основного воротаря Ю.Серікова.

А кияни у другому півфіналі теж програли львівським футболістам з мінімальним рахунком (1:0), не реалізувавши пенальті. Таким чином, нам вдруге прийшлось вести двобій за бронзові нагороди з командою із Київської області. Гра була дуже важка і носила принциповий характер, в першому таймі Романський Ярослав відкриває рахунок, кияни зрівнюють його (1:1).В другому таймі боротьба точилась на всіх ділянках футбольного поля. В одній із контратак нашому земляку вдруге вдається проштовхнути м’яч повз воротаря у сітку і рахунок стає (2:1). Після гри кияни привітали нашу команду із заслуженою перемогою і заявили, що їм просто не вистачило сил. І це дійсно так. За чотири ігрових дні всі команди зіграли по сім ігор, такий графік виявився не всім під силу.

Нашим гравцям та тренерам Кузьмичу В.М., Романському В.В. вручені бронзові медалі, пам’ятний кубок і дипломи Всеукраїнського спортивного товариства «Колос».

Яскрава гра наших гравців привернула увагу до них з боку фахівців, які опікуються футболом з професійним підходом. Зокрема, до ФК «Сапсан» м.Кропивницького ЗТУ Бондар В.А. запросив на оглядини наших футболістів М.Самохвала і Я. Романського, які на даний час перебувають на базі «Сапсан»

Допомагали готувати команду до змагань і проводити контрольні ігри чемпіони районних сільських спортивних ігор серед територіальних громад команда с.Василівки (тренер Леонов Ю.М.), команда смт.Турбова Липовецького району, директор ДЮСШ Любченко М.І., а також надавалася консультативна допомога тренером з багаторічним стажем Крисовим В.В.

Учасники кубка України з футболу та їх батьки висловлюють щиру вдячність голові Тиврівської РДА Бойку В.В., голові районної ради Красовському Я.Й., Тиврівському селищному голові Кицишину С.М., директору ЗОШ I-III ст. смт. Тиврова Мельнику П.В., приватним підприємцям, меценатам Гавришу К.А., Дощину О.В., Смоляку Р.В., Гончаруку Р.М. та іншим за фінансову підтримку, допомогу, яка сприяла успішному виступу команди.

А нещодавно за багаторічні успішні виступи юнацької збірної на обласних, Всеукраїнських змаганнях з футзалу (команда є чемпіоном Вінницької області у 2018 році), футболу. Футболісти занесені на районну Дошку пошани.

Голова РО ВФСТ «Колос»
Лісниченко В.Т.