Так сталось із цьогорічною титулованою 23-річною красунею з Києва Веронікою Дідусенко. Про це у понеділок заявили організатори конкурсу на спеціально зібраній прес-конференції.

– Згідно з правилами «Міс Україна» учасниці не повинні перебувати у шлюбі в минулому і на момент проведення конкурсу, а також у них не повинно бути дітей. А Вероніка розлучена та виховує 4-річного сина. Ми вже маємо цьому підтвердження. Тобто дівчина знала про це і свідомо збрехала організаторам, — каже виконавчий директор «Міс Україна -2018» національного конкурсу краси «Міс Україна» Вікторія Кіосе. — Вважаю, що Вероніка Дідусенко красива та розумна. У неї крутий благодійний проект, який ми обіцяли підтримувати. Але є загальні правила, які діють вже давно. Саме тому Вероніку ми позбавили корони. Адже в разі участі в конкурсі «Міс світу» і її викриття там Україну могли дискваліфікувати. Ми не будемо дану дівчину залучати до відповідальності, хоча і могли б.

Сама ж Вероніка Дідусенко поки що ніяк не коментує скандал зі своєю дискваліфікацією.

Втім, днями на своїй сторінці в соцмережі вона зізналась країні у своєму романі. Обранцем 23-річної красуні став бізнесмен Геннадій Курочка із Могилева-Подільського. Під час навчання в університеті він очолював студентську раду Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Нині він — засновник і керуючий партнер компанії CFC Consulting. Також Курочка є ініціатором залучення України до конкурсу «Євробачення-2002», головним розробником і креатором PR-концепцій позиціонування України на міжнародній арені, промоутування українських учасників на конкурсі «Євробачення». Наш земляк заступився за свою кохану Вероніку.

– Так, є дискримінаційний пункт «Miss World», згідно з яким учасник не може мати дітей. У Вероніки є чудовий хлопчик 4 рочків від першого шлюбу. Саме за цією ознакою материнства і відбулася дискваліфікація, — заявив наш земляк. — Ми будемо гідно боротися не за титул, а за зміну цих «атавізмів».

Відомо, що 30 вересня стане відомо ім’я нової «Міс», яка й буде представляти нашу країну на міжнародному конкурсі. Хтозна, може, нею стане і вінничанка. Адже у фіналі «Міс Україна-2018» брали участь їх аж дві — 19-річна Марія Костенко та 21-річна Каріна Оліх. Цьогорічна найкрасивіша дівчина Вінниці журналістка Аліна Бабій до фіналу не потрапила. Для цього постарались конкурентки. Одна із них зателефонувала столичним організаторам та розповіла, що свого часу Аліна була заміжньою, але сімейне життя не склалось.

Вікторія Снігур